Σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αττική – «Πνίγηκαν» κεντρικές λεωφόροι

Τις 230 έχουν φτάσει ο κλήσεις που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων κυρίως από Αθήνα, Δυτικά και Βόρεια Προάστια- 16 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα-10 για κοπές δέντρων- Κλειστοί κεντρικοί δρόμοι.

Σφοδρό είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική. Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 230 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως από τις περιοχές της Αθήνας, των Δυτικών και των Βορείων Προαστίων. Λιγότερες κλήσεις έχει δεχτεί από τα Νότια Προάστια.

Από τις 230 κλήσεις, 16 αφορούσαν απεγκλωβισμό οδηγών από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε πλημμυρισμένες οδούς και για παροχή βοήθειας, σε όλες τις περιπτώσεις όμως οι επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής και 10 κλήσεις για κοπές δέντρων. Οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι (Κέντρο Αθήνας, Χολαργός, Νέα Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Πατήσια, Μαρούσι, Βριλήσσια και Νέα Ιωνία). Στα συμβάντα επιχειρούν 120 άντρες της Πυροσβεστικής με 35 συνεργεία.

Σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αττική -
Σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αττική -

Εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία στους εξής οδούς:

Πειραιώς από Χαμοστέρνας μέχρι Πέτρου Ράλλη, στην Λ. Μεσογείων από το ύψος του Νοσοκομείου «Σωτηρία» μέχρι και την Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, η οδός Καυτατζόγλου από την οδό Πατησίων μέχρι και την οδό Αχαρνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, η οδός Μιχαλακοπούλου από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς την Λ. Μεσογείων, η οδός Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι από την οδό Κονίτσης μέχρι την οδό Σωρού.

Με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία, πλέον έχει αποκατασταθεί κυκλοφορία στις οδούς Μιχαλακοπούλου, Καυτατζόγλου και Πειραιώς, ενώ παραμένει κλειστή η Λ. Μεσογείων στο ύψος της υπόγειας διέλευσης στην γέφυρα Κατεχάκη και η οδό Αθανασίου στο Μαρούσι.

Σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αττική -

Πρόσθετα, διεκόπη η κυκλοφορία στην Λ. Λαυρίου-Αθηνών, στην Α΄ Είσοδο και στο ρεύμα προς Λαύριο και στην Λ. Λαυρίου-Σουνίου από το ύψος της εισόδου Μαρκόπουλου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την διέλευσή τους από τα προαναφερόμενα σημεία.

Σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αττική -

Παράλληλα, στην έκδοση επείγοντος μηνύματος προς τους πολίτες προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων αποφεύγουμε:

να διασχίζουμε χειμάρρους & ρέματα, πεζή ή με όχημα (και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους)

τις εργασίες υπαίθρου & δραστηριότητες σε θαλάσσιες & παράκτιες περιοχές

τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα & πινακίδες».