Σφαιρόπουλος: Είναι νωρίς για πανηγυρισμούς

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν μεν ικανοποιημένος από τα «4Χ4»  αλλά δεν πανηγύριζε κιόλας. Αντίθετα, φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά τη νίκη επί της Χίμκι, ενώ χαρακτήρισε «παλικάρι» τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

«Είναι μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα, μια ομάδα που είναι εξαιρετική στην επίθεση. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και εξηγήσαμε στους παίκτες ότι πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και να μην επιτρέπουμε εύκολους πόντους. Στο τρίτο δεκάλεπτο δείξαμε την ποιότητά μας, παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Δεχθήκαμε μόλις 15 πόντους», σχολίασε.

«Ήμασταν συγκεντρωμένοι και στις δύο πλευρές του παρκέ και φτάσαμε σε μια εύκολη νίκη, αλλά είναι μόνο μια νίκη. Ζήτησα στους παίκτες στα αποδυτήρια να την ξεχάσουν. Είναι νωρίς για πανηγυρισμούς. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν οι αλλοδαποί παίκτες του μπαίνουν περισσότερο στους ρόλους τους είπε ότι «όλα τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά στην άμυνα. Δεν έχει σημασία μόνο να σκοράρεις, αλλά να κάνεις και τη “βρώμικη” δουλειά. Η Χίμκι είναι ταλαντούχα ομάδα. Ο Σβεντ στην αρχή έβαλε πολλά καλάθια, μετά τον κουράσαμε».

Και συνέχισε: «Νομίζω πως όλα τα παιδιά το έχουν καταφέρει. Όλοι δείχνουν αυταπάρνηση. Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι στο 100% αλλά παίζουν όπως ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης. Ο Μάντζαρης παίζει σε τέσσερα ματς με ένεση. Μπράβο του, δείχνει πόσο παλικάρι είναι και πόσο αγαπάει την ομάδα. Όχι μόνο εκείνος, όλα τα παιδιά που παίζουν με μικροτραυματισμούς».

Για τα «παράθυρα» της FIBA, δήλωσε: «Έχω να πω γι’ αυτό το θέμα ότι η Euroleague είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, διαφημίζει το άθλημα. Μετά το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα. Υπάρχουν και οι Εθνικές. Σεβόμαστε τη χώρα μας, την αγαπάμε. Ήμουν και εγώ μέλος της Εθνικής για αρκετά χρόνια. Αλλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε εις βάρος του αθλήματος».

Ο Σφαιρόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Η FIBA τα είχε καταργήσει τα ματς. Δεν καταλαβαίνω την μεγάλη αντιπαράθεση. Ξαφνικά μπαίνουν τα “παράθυρα”. Δεν λέμε για τους παίκτες του ΝΒΑ που δεν θα έρθουν. Πώς γίνεται να υπάρχει διαχωρισμός στους παίκτες του ΝΒΑ και τους παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη; Δεν μπορούμε να χαλάσουμε ένα τέτοιο πρωτάθλημα».

SHARE