Σε πτώση η κρουαζιέρα λόγω απεργίας των λιμενεργατών

Μείωση της τάξης του 10% έως 15% παρουσιάζει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα, προειδοποιούν οι ναυτιλιακοί πράκτορες εκπέμποντας σήμα κινδύνου για την ελληνική κρουαζιέρα και κατ’ επέκταση για τον ελληνικό τουρισμό.
Αιτία της πτώσης, όπως επισημαίνουν οι ναυτιλιακοί πράκτορες, είναι η απεργία των λιμενεργατών που «εκτρέπει» τα κρουαζιερόπλοια από τον Πειραιά σε Βόλο, Λαύριο ή και Τουρκία.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Νομικός, Ναυτιλιακός Πράκτορας, οι τουρίστες διαμαρτύρονται έντονα για την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν, ενώ μόνο το Σαββατοκύριακο δύο κρουαζιερόπλοια με 6.000 επιβάτες δεν έδεσαν στον Πειραιά λόγω της απεργίας των λιμενεργατών που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις λόγω της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

«Είμαστε ανοιχτοχέρηδες και τους γυρνάμε πίσω (την κρουαζιέρα)» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Νομικός.
«Είμαστε αυτοκαταστροφικοί, βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, αν ακυρωθεί η κρουαζιέρα θα χάσουν τις δουλειές τους και οι λιμενεργάτες» προειδοποίησε.

«Το Σαββατοκύριακο δυο πλοία με 6.000 επιβάτες δεν ήρθαν στον Πειραιά πολύ φοβούμαι ότι θα ακυρωθούν και οι επόμενες αφίξεις αν συνεχιστεί η απεργία» τόνισε.