Σε προεκλογικούς ρυθμούς η κυβέρνηση -Αντιπαράθεση για Πινοσέτ και κομματικά ρουσφέτια

Μία μόνο εβδομάδα μετά την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ το Μέγαρο Μαξίμου άρχισε την ανταλλαγή πυρών με τη ΝΔ δίνοντας στίγμα για τακτική σκληρού ροκ που θα ακολουθήσει όλο το επόμενο διάστημα, προκειμένου να φτάσει μέσα σε κλίμα πολιτικής ακόμα και μέχρι τις κάλπες.

Οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ Γ.Καραγκούνη για ασφαλιστικό «κοπής Πινοσέτ» που μελετά η ΝΔ, αποτέλεσαν έναν απρόσμενο πυλώνα πάνω στον οποίο βασίστηκε η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει «σημαία» τις δηλώσεις αυτές, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και μέσα στο ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο.

Κι ενώ ο θόρυβος από την «ατάκα» Καραγκούνη δεν είχε καλά καλά κοπάσει, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης από τη μια έσπευσε να διορθώσει τον Κώστα Καραγκούνη υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τα οικονομικά αλλά ο τομέας του είναι της Δικαιοσύνης, έκανε ο ίδιος άλλη τοποθέτηση την οποία υποδέχτηκαν ως «θείο δώρο» στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τα όσα είπε ο Κ.Χατζηδάκης αυτή τη φορά περί μη ανανέωσης των συμβάσεων απασχόλησης στο Δημόσιο δεν πέρασαν απαρατήρητα από το Μαξίμου. Αντίθετα στον επικοινωνιακό τομέα αυτές οι δηλώσεις μπήκαν στο μικροσκόπιο. Βγήκαν λοιπόν αμέσως τα κομπιουτεράκια κι άρχισε το μέτρημα προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι απασχολούνται με σύμβαση στον Δημόσιο Τομέα και τρόμαξαν από τα όσα είπε χτες ο Κωστή Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, πρόκειται για απασχολούμενους με συμβάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε δήμους, σχολικούς φύλακες, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και πυροσβέστες.

Ο αριθμός τους; Σύμφωνα με έναν πρώτο πρόχειρο υπολογισμό ξεπερνά τους 100.000 καθώς πρόκειται για περίπου 80.000 συμβασιούχους με επιπλέον περίπου 30.000 έκτακτης απασχόλησης και κάποιους ακόμα μετακλητούς υπαλλήλους.

Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως επιβεβαίωση του ισχυρισμού του πως η ΝΔ αν εκλεγεί θα κάνει απούσεις στο Δημόσιο, την αναφορά Χατζηδάκη ότι « θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει».

Σε αυτό το πλαίσιο, το επικοινωνιακό επιτελείο αποφάσισε να μην αφήσει την τοποθέτηση Χατζηδάκη «να πάει χαμένη» και θα κάνει ό,τι μπορεί να την κρατήσει σε πρώτο πλάνο μαζί με τις δηλώσεις Καραγκούνη για το Ασφαλιστικό.

Προς αυτή την κατεύθυνση ανέθεσε στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να ετοιμάσει για σήμερα κιόλας, ηχηρή απάντηση στον Κωστή Χατζηδάκη με στόχο να την ακούσουν όλοι όσοι απασχολούνται με σύμβαση στο Δημόσιο και από χτες φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τη θέση τους.