Σε ναυάγιο οδηγεί την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ ο Σκουρλέτης

Σε μια ακόμη… επιτυχία προχωράει η κυβέρνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Όπως όλα δείχνουν στον αέρα βρίσκεται η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ στην αζερικη SOCAR, καθώς η τροπολογία του υπουργού Περιβάλλοντος που συζητείται αυτές τις ημέρες στη βουλή, προκαλεί την έντονη αντίδραση του υποψήφιου αγοραστή.

Το διαφαινόμενο ναυάγιο της αποκρατικοποίησης φάνηκε στην πρωινή συνάντηση που είχε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον εν Ελλάδι εκπρόσωπο της αζέρικης εταιρίας Ανάρ Αμαντοφ.

Σε συνέντευξή του ο κ Αμάντοφ κάνει λόγο για μείωση κατά 50% της αξίας του ΔΕΣΦΑ από την εν λόγω τροπολογία, επισημαίνοντας ότι η τιμή που προσέφερε η SOCAR για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ δεν βγάζει πλέον οικονομικό νόημα με τις νέες συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό κατάλαβε ότι η θέση του είναι αμετακίνητη ενώ επισήμανε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι το εάν για κάθε 50 ευρω που στοιχίζει στον καταναλωτή η μεγαβατόρα θα υπάρξει αύξηση 1 ή 1,5 ευρω όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η υπόθεση αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν, αν και πιο ψύχραιμοι εκτιμούν ότι τελικά, μετά τους λεονταρισμούς Σκουρλέτη θα υπάρξει, κατά την πάγια τακτική, υπαναχώρηση, για να μην υπάρξει ναυάγιο της αποκρατικοποίησης, καθώς τα έσοδα έχουν προϋπολογισθεί.