Σε κρίση προτίμησης από εκατομμύρια χρήστες το σύστημα του TWITTER, με τα συνοπτικά μηνύματα. Έχουν πέσει κάτω από 300.000.000 παγκοσμίως. Σε κακή πορεία τα οικονομικά.

Εκατοντάδες λιγότερους εργαζόμενους σχεδιάζει να απολύσει ο Οργανισμός του Twitter. Αναζητείται από καιρό τώρα επενδυτής νέων κεφαλαίων. Τα τελευταία χρόνια το TWITTER χάνει τον ανταγωνισμό με το FACEBOOK, το οποίο δίδει μεγαλύτερη δυνατότητα επικοινωνίας με μεγαλύτερα μηνύματα και επιπλέον φέρεται να έχει απώλειες – ζημιές 400.000.000 το χρόνο.

Το πολυδάπανο σύστημα επικοινωνίας θεωρείται ότι έχει υποχωρήσει σημαντικά στις προτιμήσεις των χρηστών του και να αναζητεί παράλληλα με την άντληση διαφημίσεων και την επικοινωνιακή προβολή του, νέες λύσεις σωτηρίας. Ορισμένες από αυτές καθώς συνεχίζεται η πτώση εσόδων γίνονται μονόδρομος, δηλαδή αναπόφευκτες.

Σε περαιτέρω μείωση του λειτουργικού της κόστους φέρεται προχωρά η twitter Inc., σύμφωνα με το αμερικανικό Bloomberg, μείωση που αφορά περί τις 300 ή και περισσότερες θέσεις εργασίας στην υπηρεσία microblogging που αναζητά επενδυτή από τον Σεπτέμβριο. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 8% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, η οποία απασχολεί περί τους 3750 εργαζόμενους ανά τον κόσμο.

Η χρηματιστηριακή αξία του twitter ξεπερνά τα 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, εντούτοις δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί καμία ανάλογη προσφορά εξαγοράς -πληροφορίες έφεραν την Salesforce.com να ενδιαφέρεται, όμως γρήγορα η εταιρεία διέψευσε τις φήμες για την υποβολή σχετικής πρότασης.

Το περασμένο έτος μετά την μονιμοποίηση του συνιδρυτή της Τζακ Ντόρσι στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, έγιναν ανάλογη μείωση του προσωπικού της ιντερνετικής εταιρείας, χωρίς ωστόσο να επιτυγχάνεται η εξυγίανσή της. Κάθε χρόνο, το twitter χάνει 400 εκατομμύρια δολάρια, μεταδίδει το Reuters. Τα νεότερα οικονομικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Πέμπτη.

SHARE