Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα -Αγνωστο πότε θα επανέλθει το ρεύμα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 09:30, η Ύδρα.

Το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες και προς το παρόν είναι άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Οι διακόπτες έπεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 05:30 το πρωί, και από τότε το νησί βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Χθες το βράδυ η Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι το οποίο έγινε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την Κυριακή, 26 Αυγούστου».

Και χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό

Εν τω μεταξύ, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχουν και προβλήματα υδροδότησης καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια.

Αγνωστο το πότε θα επανέλθει το ρεύμα

Και όλα αυτά χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ισχυριζόταν ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί μέχρι σήμερα το πρωί, κάτι το οποίο δεν συνέβη. Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε πως βλέπει τη βλάβη να αποκαθίσταται προς το απόγευμα. Σημείωσε, δε, ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν γνώριζε καν πού είναι το πρόβλημα, ούτε από τι προκλήθηκε. Τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετωπίζουν πάντως βλάβη, σύμφωνα με τον κ. Κουκουδάκη, ενώ τώρα μεταφέρονται δύο γεννήτριες, με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, για να μπορέσει να έχει ξανά ρεύμα το νησί.

Πάντως, αυτή την ώρα πηγαίνουν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Υδρα δύο γεννήτριες, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ στις 3 τη νύχτα έδεσε στο λιμάνι η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, για να βοηθήσει στα προβλήματα υδροδότησης.

ΔΕΔΔΗΕ: Καταβάλλεται προσπάθεια για αποκατάσταση της βλάβης

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες, Κυριακή, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του, ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και -όπως αναφέρει- καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους.

Χάος στο νησί

Εντωμεταξύ στα όριά τους έχουν φθάσει τόσοι οι κάτοικοι, όσοι και οι επισκέπτες του νησιού, που από χθες αναγκάζονται να ζουν σε πρωτόγονες καταστάσεις, χωρίς ρεύμα και νερό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, το αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες δηλώνοντας «καταστραφήκαμε», καθώς αφενός δεν μπορούν να δουλέψουν, αφετέρου καταστρέφονται όλες τους οι προμήθειες.

Την ίδια ώρα δεν λειτουργούν ούτε τα ΑΤΜ, ενώ οι επαγγελματίες μιλούν για τεράστια δυσφήμιση του νησιού.

Μηνύσεις προαναγγέλλουν οι ξενοδόχοι

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαρία Κλαδάκη, μιλώντας στο Θεμα 104,6 αποτύπωσε με τη σειρά της τις δραματικές ώρες που περνά το νησί. «Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί τίποτε. Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν λειτουργούν ΑΤΜ να βγάλει ο κόσμος χρήματα, η δυσφήμηση είναι τεράστια. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, σήμερα το νησί με τέτοιες συνθήκες θα αδειάσει».

Το λιμάνι της Υδρας βυθισμένο στο σκοτάδι. Το λιμάνι της Υδρας βυθισμένο στο σκοτάδι. Με λάμπες στην κουζίνα, εικόνες άλλης εποχής. Με λάμπες στην κουζίνα, εικόνες άλλης εποχής.

Με κεριά στα μαγαζιά του λιμανιού χθες οι κάτοικοι, για να περάσει η... μαύρη νύχταΜε κεριά στα μαγαζιά του λιμανιού χθες οι κάτοικοι, για να περάσει η… μαύρη νύχτα