Σαμαράς: Σωστά βαδίζει ο Κυριάκος. Τον πιστεύω και δεν τον πολεμώ στα κρυφά. Σε άλλη γραμμή από «συναινετικούς καραμανλικούς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τους μισούς από τους ψηφοφόρους του το 2015. Έφερε το τρίτο και χειρότερο Μνημόνιο και τώρα ετοιμάζεται να μας φέρει το τέταρτο».

Με ανοικτή υποστήριξη προς τον πρόεδρο της ΝΔ και τη σκληρή του πολιτική απέναντι στην Κυβέρνηση, τον Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και με κάποιες αιχμές για οισμένους εσωκομματικούς επικριτές εναντίον της πολιτικής του Κυρ. Καραμανλή ,που εντοπίζονται σε «φιλοκαραμανλικούς» κύκλους .Επίθεση με αναλυτικά στοιχεία στον Αλέξη Τσίπρα και την» ψευδολόγο» κυβέρνηση έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης.

«Ήλθε τάζοντας «ελπίδα» κι έφερε τη μεγαλύτερη απογοήτευση. Ηλθε διακηρύσσοντας πως θα σχίσει τα μνημόνια. Κι έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο! Ενώ ήδη μας προετοιμάζει για το τέταρτο. Ήλθε υποσχόμενος τη 13η σύνταξη. Κι έκοψε και τη 12η! Ηλθε καμαρώνοντας ότι “θα βαράει τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές”, αλλά τελικά βαράει τους… Ελληνες και τον χορεύουν οι αγορές! Ύστερα παραδέχθηκε πως… δεν τα είχε υπολογίσει καλά, ότι δεν ήξερε τι γίνεται στην πραγματικότητα, κι ότι είχε ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες!», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Αν είχε το θάρρος να βγει και να παραδεχθεί τα λάθη του, και – κυρίως – αν έδειχνε την τόλμη να βοηθήσει για να διορθωθούν τα λάθη αυτά, τότε μόνος του θα άλλαζε την εικόνα του», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα,

«Αλλά όσο δεν συμβαίνει αυτό, κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του. Κι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε…», συμπλήρωσε.

Αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη χάσει τους μισούς ψηφοφόρους του από το 2015, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός υστερεί ακόμη και στην «καταλληλότητα» έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις.
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

«Ο Κυριάκος μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχαμε φτάσει στα τέλη του 2014! Και να την πάει πολύ πιο πέρα… Σας το λέω εγώ, που στήριξα και τον προηγούμενο αρχηγό της παράταξης και τον επόμενο! Οσο δεν το έκανε κανείς… Και το κάνω ασφαλώς για την παράταξή μας. Αλλά το κάνω και για τη χώρα, που έχει ανάγκη την παράταξή μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ!», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ενώ πρόσθεσε ότι έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης που επιμένει να φύγει το συντομότερο ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του είχε σχεδόν εκμηδενίσει την είσοδο προσφύγων, ενώ τώρα «σαρώνουν τη χώρα», έχουν γίνει ξανά ανεξέλεγκτοι οι κουκουλοφόροι που δημιουργούν «άβατα» μέσα στις πόλεις και χτυπούν όπου θέλουν, όποτε θέλουν, «με τα «στραβά μάτια» της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου».

Αναφέρθηκε και στις προκλήσεις από την Τουρκία. «Δεν είχαμε λύσει τα προβλήματά μας, αλλά είχαμε αποκαταστήσει συνθήκες ηρεμίας μαζί της. Και δεν υπήρχε αυτό το όργιο προκλήσεων τότε, να αμφισβητούνται παλαιότερες συνθήκες, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης. Δεν υπήρχαν τότε, τέτοιες πρωτοφανείς προσβολές, ακόμα κι από την… Αλβανία!

Γιατί υπάρχουν σήμερα; Γιατί απλούστατα, κατάντησαν τη χώρα μας, λιγότερο αξιόπιστη και πολύ πιο αποδυναμωμένη διεθνώς. Κι αυτό το καταλαβαίνουν κάποιοι γείτονες και μας προκαλούν», σχολίασε.

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει τη χώρα
στους «διακινητές και στις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ», δημιουργώντας ένα πολύ επικίνδυνο πρόβλημα.

«Είχαμε επιτύχει να είναι η Ελλάδα, ένα «προπύργιο ασφαλείας» μέσα σε μια ταραγμένη περιοχή. Τώρα ο Τσίπρας κατάφερε να κάνει τη χώρα ένα απέραντο hot spot», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΗΤΤΗΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ»

«Σήμερα οι ιδέες μας κερδίζουν παντού στον κόσμο. Οι φιλελεύθερες ιδέες. Αλλά και οι πατριωτικές ιδέες. Η Αριστερά έχει πια ηττηθεί, παντού! Τα κράτη τύπου “Μαδούρο” καταρρέουν, επίσης… Και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ να γίνει κράτος-Μαδούρο! Οι ακραίες ιδεοληψίες του κρατισμού και της «πολιτικής ορθότητας», γκρεμίζονται σήμερα παντού», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε και για τα εθνικά μας θέματα: «Εμείς είχαμε ελέγξει και τα σύνορα… Επί των ημερών μας, αυτά όλα είχαν κοπεί! Τότε, δεν υπήρχαν προκλήσεις από γειτονικές χώρες. Ναι, δεν είχαμε λύσει τα προβλήματά μας με την Τουρκία. Αλλά είχαμε αποκαταστήσει συνθήκες ηρεμίας μαζί της. Και δεν υπήρχε αυτό το όργιο προκλήσεων τότε, να αμφισβητούνται παλαιότερες συνθήκες, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης. Δεν υπήρχαν τότε, τέτοιες πρωτοφανείς προσβολές, ακόμα κι από την… Αλβανία! Γιατί υπάρχουν σήμερα; Γιατί απλούστατα, κατάντησαν τη χώρα μας, λιγότερο αξιόπιστη και πολύ πιο αποδυναμωμένη διεθνώς! Κι αυτό το καταλαβαίνουν κάποιοι γείτονες και μας προκαλούν».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά και για το χρέος: «Όσοι υποδέχονται σήμερα τον Πρόεδρο Ομπάμα, πριν κάτι χρόνια πρωτοστατούσαν σε διαδηλώσεις εναντίον του Κλίντον, που επισκεπτόταν τη χώρα μας. Και έκαιγαν και αμερικανικές σημαίες… Τότε βέβαια, θα μας πουν το παραμύθι, ότι “είχαν αυταπάτες”… Δεν είναι έτσι! Και «αυταπάτες» να είχαν τότε, μέσα από την ακραία ιδεολογία τους, έχουν εξελιχθεί σήμερα σε … «αυτ-απατεώνες»! Κι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτε!

Ευχόμαστε λοιπόν, όλοι μας, πράγματι, να στηρίξει ο Πρόεδρος Ομπάμα το αίτημα της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους. Έτσι που τα κατάφερε ο Τσίπρας, την έχουμε ανάγκη πια αυτή την ελάφρυνση.Βέβαια, δεν έχει πολλά περιθώρια να βοηθήσει, γιατί το χρέος το χρωστάμε στους Ευρωπαίους κυρίως. Όχι στους Αμερικανούς! Αλλά κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη, εδώ που μας έφτασε. Κι ακόμα πιο χρήσιμο βέβαια, είναι να κερδίσουμε τη στήριξη και του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, που εκλέχθηκε προχθές και αναλαμβάνει σε δύο μήνες».

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια: «Σήμερα το μήνυμα που θέλω να σας δώσω είναι απλό: Μήνυμα αισιοδοξίας! Παρά τη φοβερή περιπέτεια που περνάμε, τελικά θα βγούμε νικητές. Θα με ρωτήσει, ίσως κάποιος: Τι σε κάνει αισιόδοξο; Η απάντηση είναι απλή: Το έχουμε ήδη αποδείξει, πως μπορούμε! Την περίοδο 2012-14, αποδείξαμε πως μπορούμε! Μειωμένοι φόροι + Μεταρρυθμίσεις = Ανάπτυξη! Ανάπτυξη μέσα + Αξιοπιστία στο εξωτερικό = Έξοδος από την κρίση. Ανάπτυξη + Αξιοπιστία + Ασφάλεια του πολίτη = Ισχυρή Ελλάδα!

Η Νέα Δημοκρατία τα πιστεύει αυτά. Και μπορεί να τα κάνει. Λένε πως το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει. Μπορεί, λοιπόν, τώρα τα πράγματα να μοιάζουν πολύ δύσκολα. Πάντως, να είστε σίγουροι: Το ξημέρωμα δεν αργεί».