«Ρουσφέτια» Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι επί των ημερών του αναπληρωτή υπουργού, έχουν γίνει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Ρουσφετολογικές προσλήψεις στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) «φωτογραφίζοντας» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ως υπαίτιο των παρατυπιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) κατηγορείται ότι επί ημερών Π. Πολάκη κάνει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ «από ελεγχόμενη Επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα τώρα γίνονται χιλιάδες προσλήψεις λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εκδόθηκαν πριν λίγες ημέρες οι προσωρινοί πίνακες για τις 1.576 θέσεις εργασίας με 18μηνες Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου με το πρόγραμμα PHILOS ΥΠΟΕΡΓΟ 4 για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες. Τις αιτήσεις επεξεργάσθηκε Επιτροπή που ορίστηκε από την διοίκηση του ΕΟΔΥ.

«Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίτλος σπουδών απαιτείται το απολυτήριο Λυκείου βαθμολόγησαν τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!!! Αυτό συνέβη στα Νοσοκομεία ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟ. Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν βαθμολογούνται μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι αφού ο τίτλος σπουδών που απαιτείται για την πρόσληψη είναι το Απολυτήριο Λυκείου. Ως προσόν διορισμού οι εν λόγω υποψήφιοι κατέθεσαν το απολυτήριο Λυκείου, όμως κατέθεσαν και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους οι οποίοι βαθμολογήθηκαν με 400 – 200 – 100 μόρια αντίστοιχα! Πράγμα παράνομο. Αλλοίωσαν τη σειρά για να βολέψουν δικούς τους υποψήφιους. Το τερμάτισαν», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.