«Ρουβίκωνας»: Από τις φιλολαϊκές δράσεις σε δημόσιους χώρους στο αίτημα για άδειες στο πολυεγκληματία Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα συνθήματα – αιτήματα από τον «Ρουβίκωνα» έξω από το σπίτι του Υπουργού Δικαιοσύνης καθηγητή Ν. Παρασκευόπουλου. Στοχοποιούν τον υπ. Δικαιοσύνης για τη μη χορήγηση αδειών στον Δ. Κουφοντίνα.

Αναβαθμίζει τα αιτήματά της η ομάδα του «Ρουβίκωνα». Από τις φιλολαϊκές διαμαρτυρίες και δράσεις σε δημόσιους χώρους στο αίτημα για άδειες από τον Κορυδαλλό στο πολυεγκληματία Δημήτρη Κουφοντίνα. «Παρέμβαση» στο σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου στο Μετς έκανε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας». Περίπου 20 μέλη της το απόγευμα της Τετάρτης φώναξαν συνθήματα, πέταξαν φέιγ βολάν με αφορμή την άρνηση χορήγησης αδειών στον καταδικασμένο για τη δράση της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και μετά αποχώρησαν.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο εναλλακτικής πληροφόρησης, αναφέρεται: «Θέλαμε να στοχοποιήσουμε προσωπικά τον κύριο υπεύθυνο για την προσχεδιασμένη άρνηση χορήγησής αδειών».

Αναφέρεται στην υπόθεση λέγοντας ότι οι άδειες θα έπρεπε να χορηγούνται στον Δ. Κουφοντίνα από το 2010, «εφόσον είχαν πλέον συμπληρωθεί τα απαιτούμενα 8 έτη έκτισης της ποινής, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος. Αντί αυτού, το υπουργείο δικαιοσύνης αποφάνθηκε με διασταλτική ερμηνεία του νόμου πως εξαιτίας των επιπλέον 25 ετών κάθειρξης που είχε επιβάλει το δικαστήριο στο σύντροφο, το δικαίωμα χορήγησης αδειών θα έπρεπε να παραταθεί στα 13 χρόνια. Η απόφαση αυτή, πέρα από τη νομική της σαθρότητα, προδίκαζε τις επερχόμενες απορριπτικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών, απέναντι στο νομικά κατοχυρωμένο αίτημα του συντρόφου. Πράγματι, φτάνοντας τα 14 χρόνια εγκλεισμού, οι άδειες που δικαιούται ο σύντροφος ακόμα δεν χορηγούνται».

Στη συνέχεια επιτίθεται «στην αριστερή κυβέρνηση όπου συμμετέχει ο κ. Παρασκευόπουλος, πέρα από το να συνεχίζει ακάθεκτη τη λαομίσητη πολιτική των μνημονίων, δίνει και όρκους πίστης στις κυρίαρχες δυνάμεις του τόπου, την ντόπια μεγαλοαστική μαφία και στους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους», για να καταλήξει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το ιστορικά και πολιτικά χρεοκοπημένο ιδεολόγημα του ευρωκομμουνισμού που υπηρετεί, είναι καταδικασμένη να λειτουργεί ως παραδουλεύτρα της ντόπιας ελίτ και των κέντρων της παγκοσμιοποιημένης εξουσίας».

Το κείμενο κλείνει με επίθεση εναντίον της Αριστεράς, η στάση της οποίας το 2002 –«καταδίκαζε και διαχώριζε τη θέση της από τα μέλη της 17Ν, άρα και από την επαναστατική προοπτική»– «σήμερα πληρώνεται».

Την ανάρτηση υπογράφουν: Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, Κόκκινη Γραμμή, Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε., Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας. Ομάδες γνωστές για την ταυτότητα και την συστηματική δράση τους τον τελευταίο καιρό.