Προβλέψεις κινέζικης αστρολογίας για το 2018

Η χρονιά του γήινου σκύλου
 
Το κινέζικο ημερολόγιο είναι ένα μοναδικό ημερολόγιο που εκτός άλλων χρησιμοποιείται για προβλέψεις του μέλλοντος ενός ατόμου αλλά και του κόσμου ολόκληρου. Πώς γίνεται αυτό; Στο κινέζικο ημερολόγιο κάθε χρονιά, μήνας, ημέρα και ώρα περιγράφεται με τα γνωστά κινέζικα ζώδια και τα 5 στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο). Σύμφωνα με την κινέζικη κοσμολογία, τα 5 στοιχεία επηρεάζουν την διάθεσή μας καθώς και τον τρόπο συμπεριφοράς, οπότε το κινέζικο ημερολόγιο μας λέει πότε ακριβώς θα συμβαίνει αυτό.
Τίποτα στο σύμπαν δεν είναι τυχαίο. Ο Αινστάιν είχε πει πολύ πετυχημένα ότι ο Θεός δεν παίζει ζάρια. Υπάρχει τάξη στα πάντα. Οι Κινέζοι υπολόγισαν εδώ και αιώνες ότι υπάρχει ένα ζευγάρι στοιχείων που περιγράφει κάθε χρονιά, μήνα, μέρα και ώρα. Στο κάθε ζευγάρι στοιχείων, το ένα στοιχείο γράφεται στην πάνω πλευρά και το άλλο ακριβώς από κάτω. Το πάνω στοιχείο λέγεται ουράνιος κλάδος και το κάτω στοιχείο λέγεται γήινος κλάδος. Είναι η επιρροή από τον ουρανό και την γη. Υπάρχουν συνολικά 60 ζευγάρια στοιχείων. Οπότε κάθε 60 μέρες, μήνες, ημέρες βρισκόμαστε κάτω από την επιρροή των ίδιων στοιχείων.
Επίσης υπάρχουν κύκλοι του 10, 12, 120 και 180. Εάν το σκεφτείτε, αυτό σημαίνει ότι όταν θέλετε να κάνετε προβλέψεις για τα παγκόσμια γεγονότα μιας συγκεκριμένες χρονιάς, μπορείτε να ανατρέξετε και να δείτε τι έγινε 60 χρόνια πριν, όπου υπήρχε η επιρροή από το ίδιο ζευγάρι στοιχείων. Φυσικά δεν συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια γεγονότα κάθε 60 χρόνια, επειδή υπάρχουν επιρροές και από άλλους κύκλους στον χρόνο ταυτόχρονα.
Το 2018 είναι η χρονιά του γήινου σκύλου. 2018 戊 γη (γιανγκ) 戌 σκύλος (γη). Παραπάνω βλέπετε το ζευγάρι στοιχείων που χαρακτηρίζουν το 2018. Πάνω ο ουράνιος κλάδος είναι η γη γιανγκ (戊). Κάτω είναι ο γήινος κλάδος και βλέπετε τον σκύλο (戌). Ο σκύλος ανήκει στο στοιχείο γη και μέσα του έχει κρυμμένο μέταλλο γιανγκ, γη γιανγκ και φωτιά γιανγκ. Τα κρυμμένα στοιχεία έχουν και αυτά την σημασία τους στις προβλέψεις.
Οι προβλέψεις για το 2018 γίνονται εξετάζοντας την φύση του κάθε στοιχείου που επηρεάζει την χρονιά αλλά και την σχέση του έχουν τα στοιχεία μεταξύ τους. Επίσης παίζει ρόλο η φύση του κινέζικου ζωδίου της χρονιάς που το 2018 θα είναι ο σκύλος. Ίσως ήδη γνωρίζετε ότι η κινέζικη γραφή μοιάζει με εικόνες, πρόκειται για λέξεις-ιδεογράμματα, δηλαδή είναι σαν φωτογραφίες αυτών που περιγράφουν οι λέξεις. Αυτό επίσης παίζει ρόλο στις κινέζικες προβλέψεις για το 2018. Για παράδειγμα, ο ουράνιος κλάδος, δηλαδή ο πάνω χαρακτήρας που χαρακτηρίζει το 2018 είναι η γη γιανγκ, η οποία μας δείχνει την εικόνα ενός μεγάλου βουνού.
Αύριο θα δούμε τις επιρροές στις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και την καθημερινή μας ζωή.
Από την Γεωργία Κιάφη
19657266_10155097518666997_6043405894656823298_n
Η Γεωργία Κιάφη είναι επαγγελματίας σύμβουλος Feng Shui, με ειδίκευση στα ιπτάμενα άστρα του Feng Shui. Είναι ειδική στους 4 πυλώνες του πεπρωμένου. Στη σελίδα της https://thefengshuilife.gr/ μπορείτε να βρείτε περισσότερα θέματα σχετικά με την κινέζικη αστρολογία.