Πρόβλεψη Βαρουφάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο 4%

Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά είναι αληθινό. Ο Γιάνης Βαρουφάκης βάλει κατά των πρώην συντρόφων του στον Ecomonist.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατοπιστεί στο χώρα που άφησε κενό το ΠΑΣΟΚ δήλωσε σε συνέντευξη του στον Ecomonist o Γιάνης Βαρουφάκης, προβλέποντας ότι το κόμμα θα επιστρέψει από το 40% στο 4%.

«Θα καταρρεύσει. Είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Και θα ακολουθήσει την ίδια πορεία. Δεν ξέρω τι θα το αντικαταστήσει, αλλά δεν έχει μέλλον» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε ερώτηση για το αν η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοίρα κάθε κόμματος που προσπαθεί να τα βάλει με τους νόμους της παγκοσμιοποίησης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Α όχι, αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον οποίο καταρρέει είναι γιατί έχει συναινέσει σε μια μη εφαρμόσιμη δημοσιονομική πολιτική. Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 και από τότε έχουμε ένα πρόγραμμα “παράτασης και προσποίησης”. Eίναι σαν μια εταιρεία που έχει χρεοκοπήσει και έχει πάρει ένα ακόμα δάνειο από ένα τραπεζίτη που αισθάνεται πως αν κηρύξει πτώχευση τα βιβλία του θα μπουν σε μπελάδες, οπότε συνεχίζει να παρατείνει δάνεια και να προσποιείται ότι αποδίδουν.

Αυτή είναι η Ελλάδα με την τρόικα στο ρόλο του υποχθόνιου τραπεζίτη. Οποιαδήποτε κυβέρνηση υιοθετεί την στάση αυτή και συναινεί στο πρόγραμμα αυτό αποτυγχάνει και εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη», δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό ο Γιάνης Βαρουφάκης.