Πρωταθλητής Ευρώπης για 3η συνεχή φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Με ένα αψεγάδιαστο, καθαρό, εντυπωσιακό πρόγραμμα κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας!
Ο ανίκητος πρωταθλητής βαθμολογήθηκε με 15.433 (συντελεστής δυσκολίας στην άσκηση 6,3), πήρε με άνεση την πρώτη θέση και έφτασε σε ένα σπάνιο επίτευγμα, αφού μόλις τρεις γυμναστές έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η χώρα μας σημείωσε μία ακόμη μεγάλη νίκη στους κρίκους, καθώς ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τελική φάση της διοργάνωσης και κατέκτησε την 6η θέση με 14,666 βαθμούς, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,00.
Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει διπλή εκπροσώπηση στον τελικό του ίδιου οργάνου σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης.
Κατά την απονομή των βραβείων, η κατάμεστη από 5.000 φιλάθλους «Σάλα Πολιβαλέντα» του Κλουζ χόρεψε στους ήχους του «Ζορμπά» προς τιμήν του χρυσού νικητή, Λευτέρη Πετρούνια
Αυτός είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος του Πετρούνια έπειτα από τα χρυσά που κέρδισε το 2015 στο Μονπελιέ και το 2016 στη Βέρνη. Πρόκειται μάλιστα για το τέταρτο μετάλλιό του στον θεσμό, καθώς είχε κερδίσει το χάλκινο στο ντεμπούτο του το 2011 στο Βερολίνο.
Ο «άρχοντας των κρίκων» μετρά πλέον έξι διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2015 κι έπειτα, αφού στα τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έρχονται να προστεθούν οι νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.