Προσωρινά ελεύθεροι οι γονείς της Μαρίας

Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την αναβολή της δίκης τους για την 6η Μαΐου οι γονείς της μικρής Μαρίας, η οποία είχε χαθεί την ημέρα του Πάσχα.

Απαντώντας στους δημοσιογράφους για τις κατηγο ρίες ότι παραμέλησαν το τρίχρονο κοριτσάκι τους δήλωσαν: «Χάσαμε το παιδί μέσα σε δυο λεπτά μέσα στα μάτια μας και αμέσως σηκώσαμε όλο τον κόσμο για έρευνες. 200 άνθρωποι συμμετείχαμε στις έρευνες, τέσσερα σκυλιά, ενώ εγώ ο ίδιος πήγα αμέσως στην αστυνομία και δήλωσα εξαφάνιση», είπε.

Οι γονείς ερωτήθηκαν επίμονα για το αν συμμετέχουν σε αποκρυφιστικές τελετές και το αρνήθηκαν κατηγορηματικά με τον πατέρα να λέει ότι «δεν έχω κατηγορηθεί ποτέ μου και για τίποτα θα κάνω μηνύσεις όπου πρέπει».

«Αυτό που συνέβη σ’ αυτούς τους γονείς θα μπορούσε να συμβεί σε όλους μας. Για ένα λεπτό έχασαν τη Μαρία. Κινητοποιήθηκαν αμέσως πήγαν στην αστυνομία. Μαζεύτηκαν 200 άτομα και όργωσαν την περιοχή. Αποκλείεται να έφυγε μόνη της και να έκανε 4 χλμ., κάποιος την πήρε και την πήγε στο σημείο εκείνο. Οι γονείς είναι Χριστιανοί, ακολούθησαν και τον επιτάφιο», είπε από την πλευρά του ο συνήγορος του ζευγαριού.

Η εισαγγελέας πάντως δεν έχει δώσει το πράσινο φως για να βγει το παιδί από το Αγία Σοφία αφού αναμένει να ολοκληρωθεί ο φάκελος με τις παιδοψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες αλλά και το πόρισμα του κοινωνικού λειτουργού.