Προκλητικός ο Φάιμαν: Η Ελλάδα δρα ως γραφείο ταξιδίων

Προκαλεί και πάλι την Ελλάδα αλλά και το σύνολο της ΕΕ η Αυστρία, ακολουθώντας μια σκληρή γραμμή στην προσφυγική κρίση η οποία δεν συνάδει με τις αρχές περί αλληλεγγύης της Ευρώπης.

Χθες ο αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δρα σαν γραφείο ταξιδίων:

“Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί”, δηλώνει σε συνέντευξη ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος υποστήριξε πως η χώρα του θα παραμείνει συνεπής στη γραμμή της και θα διατηρήσει στους 37.500 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που έχει αποφασιστεί ως ανώτερο όριο για φέτος.

Επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να υποδεχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, εάν εφαρμοζόταν αναλογικά σε όλες τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ η αυστριακή ποσόστωση.

Αναφερόμενος στη διάσκεψη της Βιέννης, λέει ότι “η μεμονωμένη δράση μας είναι καθαρή άμυνα, και επίσης μία κραυγή για βοήθεια” και προσθέτει ότι υπάρχουν πολλές ανεφάρμοστες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.