Προφυλακιστέος ο 26χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του στη Ζάκυνθο – 6 ώρες κράτησε η απολογία του!

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 26χρονος γιος του συνταξιούχου ταχυδρόμου της Ζακύνθου, που φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του, στις Βολίμες Ζακύνθου. Η απολογία του ξεκίνησε στις 11 το πρωί και κράτησε για περίπου έξι ώρες.

Ο 26χρονος, έφθασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Παναγιώτη Κεφαλληνό. Πριν απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου, προηγήθηκε η εξέταση, της ετεροθαλούς αδελφής του και ακόμη ενός άνδρα, ο οποίος είχε καταγγείλει την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο δικηγόρος του Παναγιώτης Κεφαλληνός, δήλωσε πως «ήταν μια συγκλονιστική από άποψη περιεχομένου απολογία» και ότι ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον πελάτη του.

Κατά την άφιξη του στο Δικαστήριο πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε εκφράζοντας συναισθήματα συμπαράστασης και στήριξης προς το νεαρό φερόμενο ως δράστη. Μεταξύ αυτών ήταν τα αδέρφια του 26χρονου αλλά και συγγενείς και φίλοι.

Ίδια εικόνα ήταν και η χθεσινή στα δικαστήρια, με την μικρή αδερφή του μάλιστα να δηλώνει υπερήφανη για αυτόν. Θυμηθείτε:

Οι αποκαλύψεις από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μία «βόμβα» από «Το χαμόγελο του παιδιού» έρχεται να αποδείξει ότι γνώριζαν όλοι για το δράμα που ζούσαν τα μικρά παιδάκια στη Ζάκυνθο. Και μάλιστα, είχαν γίνει, όχι μία, αλλά τρεις καταγγελίες στο «Χαμόγελο», για τις οποίες γνώριζαν Αστυνομία και Δικαιοσύνη. Αλλά η υπόθεση λέει, είχε μπει στο αρχείο…

Τώρα, με τον μεγάλο γιο να έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τον πατέρα του για να μην κακοποιεί άλλο τα μικρά αδερφάκια του, «Το χαμόγελο του παιδιού» έψαξε στα αρχεία του και βρήκε στοιχεία για την οικογένεια… Βρήκε όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει για την κακοποίηση των παιδιών, από τότε που αυτά ήταν μόλις 2,5 ετών και 6 μηνών!

Με μια ανακοίνωση, «Το χαμόγελο του παιδιού» αποκαλύπτει την εγκληματική αμέλεια των αρχών, για το δράμα αυτής της οικογένειας. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα (Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018) για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι:

Τον Σεπτέβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

«Έκανε τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά» – Η συγκλονιστική κατάθεση του…
Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.
Για ακόμα μια φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνεί τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε καταγγελία.