Πρόεδρος Αξιωματικών Πυροσβεστών: Θα κλαίμε πάλι πάνω σε νεκρούς, αν δεν αλλάξουν οι δομές

Συγνώμη για ό, τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε ζήτησε από τον ελληνικό λαό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης.

Ο ίδιος μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους λέγοντας πως ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και σε άλλες περιοχές και πως θα κλαίμε πάλι σορούς αν συνεχίσουμε έτσι και δεν αλλάξουμε τις δομές μας.

Ο κύριος Γιάννης Σταμούλης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε επίσης πως το παιχνίδι δεν θα χαθεί μόνο από τις φωτιές που θα έρθουν, αλλά απο σεισμό, πλημμύρες κλπ., καθώς αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το μοντέλο Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά ο ίδιος είπε: «Είχε νομιμοποιηθεί αυτή η κακή πραγματικότητα στο Μάτι. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αυτός ο κίνδυνος υπάρχει και σε πολλές άλλες περιοχές, αυτή είναι η αλήθεια. Τα συμφέροντα του καθενός που έχει χτίσει σε τέτοιες περιοχές τα έχουμε αναλογιστεί; Πρεπει να ξαναδούμε το μοντέλο Πολιτικής Προστασίας. Δεν θα το χάσουμε το παιχνίδι μόνο από μια νέα φωτιά, θα το χάσουμε από έναν σεισμό… από κάτι άλλο. Τέλος Ιούλη, και εκεί που σβήναμε φωτιές, κληθήκαμε να μαζεύουμε νερά από τις πλημμύρες. Θα κλαίμε πάλι πάνω σε σορούς, αν συνεχίσουμε έτσι και δεν αλλάξουμε τις δομές μας». Σε δραματικό τόνο, συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Εάν μετά από τέτοιες καταστροφές δεν συγκλονιζόμαστε και δε συντονιζόμαστε για να αλλάξουμε τις δομές θα έχουμε και άλλες. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ώρα».

Οσο για το αν έπρεπε να έχει γίνει εκκένωση στο Μάτι, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε: «Δεν μπορείς να αναλύσεις ένα τέτοιο επιχειρησιακό σχέδιο μέσα σε ένα λεπτό και να πεις τι έφταιξε. Δύσκολο μου φαίνεται τεχνικά να γινόταν εκκένωση ή να υπήρχε κάποια προειδοποίηση», κατέληξε.