«Πράσινη πορεία – La Marche Verte», Μαροκινή ταινία στα πλαίσια του 18° Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στο DANAOS Cinema στους Αμπελοκήπους, η επίσημη προβολή κινηματογραφικής ταινίας του Μεχντί Μπελχάζ και Ουθμάν Μπενζακούρ «Πράσινη πορεία – La Marche Verte», στα πλαίσια του 18° Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Στην Παρουσίαση παρευρέθηκε ο Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, και φίλοι του Μαρόκου.

Προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο έδωσαν το παρών και παρακολούθησαν την ταινία.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια Αληθινή ιστορία .

Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής, για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που συμμετείχαν στη Πράσινη Πορεία με απώτερο σκοπό την κατάκτηση της Σαχάρα.

Συμμετείχαν πάνω από 350.000 Μαροκινοί πολίτες.

Όλοι είχαν ένα και μοναδικό στόχο, τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού, το μέλλον ενός ολόκληρου έθνους. Ενωμένοι μετά την έκκληση του Βασιλιά, αρχίζουν την Πράσινη Πορεία.

«Η Πράσινη Πορεία» είναι μία ταινία, στην οποία διαπλέκονται οι τύχες μιας χούφτας ανδρών και γυναικών των οποίων κοινό σημείο είναι να αγωνιστούν ειρηνικά για την ελευθερία του εδάφους.

Αναλυτικότερα, αφηγείται την ιστορία μιας μητέρας, Zhor, η οποία διακινδύνευσε τη ζωή της πριν από 40 χρόνια για να φέρει το παιδί της στον κόσμο στη Γη του πρώην συζύγου της, την μαροκινή Σαχάρα.

Γύρω από αυτή την ιστορία διασταυρώνονται χαρακτήρες, όλα διαφορετικά και όλα τα συμπληρωματικά, αφού όλοι κινούνται με το ίδιο όνειρο, που συμμετέχει στην κατασκευή του σύγχρονου Μαρόκου.

Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής, για όλους αυτούς που συνέβαλαν στο να γίνει το Μαρόκο η μεγάλη χώρα που είναι σήμερα.

Παραγωγή: Entourage Production

Παραγωγοί: Μεχντί Μπελχάζ και Ουθμάν Μπενζακούρ