Πουτίγκα με τσία, καρύδα και topping με εσπεριδοειδή

Σαββατοκύριακο είναι και έχεις όλο τον ελεύθερο χρόνο για να φτιάξεις και να απολαύσεις με την ησυχία σου ένα υγιεινό σνακ και όχι να φας στο πόδι. Τι να επιλέξεις για να φας σωστά; Παρακάτω θα βρεις μια τέλεια συνταγή με πουτίγκα τσία που ανακαλύψαμε στον Instagram λογαριασμό ful.filled.

Υλικά:

Για την πουτίγκα με τσία:

  • 2 κουτιά γάλα καρύδας
  • 1 φλ. γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά
  • 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλιτζάνι σπόρους τσία
  • 8 μικρά βαζάκια (περίπου των 200 ml)

Για το topping με κίτρο:

  • 2 πορτοκάλια
  • 1 μεγάλο γκρέιπφρουτ
  • 4 μανταρίνια
  • 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση:

Για την πουτίγκα:

  • Άδειασε τα δύο κουτάκια του γάλακτος καρύδας σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
  • Στο γάλα καρύδας πρόσθεσε το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Πρόσθεσε τους σπόρους τσία και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν ξανά.
  • Άδειασε το μείγμα στα βαζάκια και άφησε λίγο κενό στο πάνω μέρος για το topping.
  • Κάλυψε κάθε βάζο με ένα καπάκι και φύλαξέ το στο ψυγείο.

Για το topping με εσπεριδοειδή:

  • Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι και αφαίρεσε τον φλοιό και τον πυρήνα των φρούτων.

    Κόψτε τα φρούτα σε φέτες και τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ.

  • Στίψε το ένα μανταρίνι και βάλε σε ένα μπολ τον χυμό μαζό με το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα και ανακάτεψε.
  • Ρίξε τον χυμό μανταρινιού πάνω από τις φέτες εσπεριδοειδών και γαρνίρισε την πουτίγκα με το topping.