Πού χάθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι -Εξαφανισμένος ο Γιάννης Τσιρώνης

Καμία δήλωση συμπαράστασης, σχολιασμός ή προγραμματισμός δεν έχει γίνει από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιο για το Περιβάλλον, Γιάννη Τσιρώνη, έντεκα ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική που οδήγησε σε τραγικό θάνατο δεκάδες συμπολίτες μας.

Στη φονική πυρκαγιά προκλήθηκε, επίσης, τρομακτική οικολογική καταστροφή και κάηκαν δεκάδες χιλιάδες πευκόφυτα στρέμματα γης, αλλά ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ο κ. Τσιρώνης δεν έχει κάνει καμία εμφάνιση το τελευταίο δεκαήμερο, δεν προέβη σε δηλώσεις και απέφυγε έστω ένα ανθρώπινο σχόλιο για τους αδικοχαμένους κατοίκους της περιοχής!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 και εξέλεξαν δύο βουλευτές, τον Γιώργο Δημαρά και τον Γιάννη Τσιρώνη στη Β’ Αθηνών. Εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση από τον Γ. Τσιρώνη, ο οποίος είναι αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για το Περιβάλλον.

Ωστόσο, πέραν της εκκωφαντικής σιωπής του, ο Γιάννης Τσιρώνης φαίνεται ότι συνυπέγραψε και έγγραφο κατά της κατεδάφισης αυθαιρέτων στη δασική περιοχή Περιβολάκια Ραφήνας, το 2015, έπειτα από αίτημα του τότε υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση.