Πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα κέικ πίτσας

Υπάρχει κόσμος που τρελαίνεται για πίτσα. Και όχι άδικα, τους καταλαβαίνουμε απόλυτα, ανήκουμε κι εμείς στην ίδια κατηγορία. Η πίτσα είναι γρήγορη στην προετοιμασία, την φτιάχνεις σε πολλούς ευφάνταστους και μη συνδυασμούς, είναι μια απ’ τις πιο εύκολες συνταγές που ο καθένας μπορεί να φτιάξει στο σπίτι. Και από τις πιο νόστιμες. Win win situation.

Και τώρα πάμε στο καλύτερο. Τρίπατη, σκεπαστή σαν κέικ έχεις φάει; Γιατί αν δεν το έχεις κάνει ακόμα (πραγματικά απορούμε) υπάρχει τρόπος και θα σου πάρει μάλιστα μόνο 30′ για να τα καταφέρεις.

Υλικά

  • 4 πακέτα ζύμη πίτσας
  • 1 συσκευασία σάλτσα για πίτσα
  • 200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
  • 2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε κομμάτια)
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες και ελαφρώς σοταρισμένο
  • 12 φέτες πεπερόνι
  • 1 αυγό (χτυπημένο)

Εκτέλεση

Αρχικά απλώνουμε τρεις βάσεις πίτσας στο ίδιο μέγεθος με το ταψί για το κέικ και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Στη συνέχεια, λαδώνουμε το εσωτερικό της φόρμας του κέικ και το γεμίζουμε με ωμή ζύμη. Στο κάτω μέρος της φόρμας, που πρέπει να είναι στρογγυλή, βάζουμε μια ψημένη βάση πίτσας και καλύπτουμε τυχόν κενά με περισσότερη ωμή ζύμη.

Καλύπτουμε τη βάση με σάλτσα για πίτσα, έπειτα ρίχνουμε τα τυριά, κρεμμύδι, τέσσερις φέτες πεπερόνι και πιπεριά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες δύο βάσεις και στο πάνω μέρος ρίχνουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα, διπλώνουμε τη ζύμη, αλείφουμε το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

SHARE