Πως σκοτώθηκε μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο. Ο ταύρος  του τρύπησε τους πνεύμονες. 

Είναι ο δεύτερος ταυρομάχος που έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγες ημέρες, σε δυστύχημα της αρένας που είχε να φανεί 30 χρόνια.

Ο οργισμένος ταύρος τον τραυμάτισε στους πνεύμονες. «Βιαστείτε να με πάτε στο νοσοκομείο, πεθαίνω» ήταν τα τελευταία λόγια του 36χρονου, που έχασε τη ζωή του στην αρένα. Μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θεατών, ο διάσημος Ισπανός ταυρομάχος, Ιβάν Φαντίνο, έβαψε με το αίμα του την αρένα στη γαλλική πόλη Aire-sur-l’Adour.

Ο αργός θάνατός του με το ζώο να τον κτυπά πισώπλατα τραυματίζοντάς τον στους πνεύμονες έχει προκαλέσει σοκ αλλά και βαθιά θλίψη στην Ισπανία.

Αμέσως μετά τον τραυματισμό του, κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης του: «Βιαστείτε να με πάτε στο νοσοκομείο, πεθαίνω» ήταν τα τελευταία του λόγια. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Είναι ο δεύτερος Ισπανός ταυρομάχος που χάνει τη ζωή του τον τελευταίο χρόνο μέσα σε αρένα.

Το τελευταίο μήνυμα του Βίκτορ Μπάριο στο Twitter – Τα συλλυπητήρια του Ραχόι – Τα μηνύματα πολιτών που ζητούν τον τερματισμό των ταυρομαχιών

Με ένα μήνυμα στο Twitter ευχαρίστησε όλους όσους της συμπαραστέκονται μετά το θάνατο του συζύγου της από τον ταύρο Λορένθο.

Ο λόγος για την Ρακέλ Σανθ, σύζυγο του 29χρονου «ματαδόρ» Βίκτορ Μπάριο, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν ο ταύρος τον εμβόλισε στο θώρακα κατά τη διάρκεια ταυρομαχιών στην πόλη Τερουέλ.

«Σας ευχαριστώ όλους. Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Δεν έχω λόγια. Η ζωή μου χάθηκε. Δεν έχω δύναμη, όμως, σας ευχαριστώ», έγραψε η Σανθ, η οποία είναι δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι στην Σεπούλβεδα.

Η 32χρονη Ρακέλ Σανθ προ ημερών είχε προωθήσει την μοιραία ταυρομαχία μέσω αναρτήσεών της στο Διαδίκτυο, ενώ ήταν μία από τους αυτόπτες μάρτυρες του θανάτου του συζύγου της.

«Έχετε σχέδια για το ερχόμενο Σάββατο, 9 Ιουλίου; Ελάτε στο Τερουέλ. Το ετήσιο φεστιβάλ τους είναι πολύ γνωστό και συναγωνίζεται με το Σαν Φερμίν (φεστιβάλ ταυρομαχιών στην Παμπλόνα). Και πάνω από όλα συμμετέχει και ο Βίκτορ Μπάριο», έγραψε η Σανθ χωρίς φυσικά να φαντάζεται ότι η 9η Ιουλίου θα έμενε για πάντα χαραγμένη στη μνήμη της.

Συγκλονίζει, όμως, και η τελευταία ανάρτηση του ίδιου του ταυρομάχου στο Twitter, ο οποίος είχε γράψει στις 4 Ιουλίου: «Με το μυαλό στο Τερουέλ».

Η Σανθ, η οποία παντρεύτηκε με τον Μπάριο το 2014, ήταν υποψήφια δήμαρχος της Σεπούλβεδα, ενώ είχε διατελέσει αντιδήμαρχος.