Πώς παρουσίασε ο διεθνής Τύπος τη συμφωνία του Λουξεμβούργου

Με πρωτοσέλιδους τίτλους ο διεθνής Τύπος επικεντρώνεται στη συμφωνία που επετεύχθη για το ελληνικό χρέος.
Έπειτα από οκτώ χρόνια ύφεση, η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί την αρχή του τέλους «μιας κηδεμονίας 10 ετών» γράφουν τα διεθνή ΜΜΕΓια «ιστορική συμφωνία» κάνει λόγο η οικονομική εφημερίδα «Financial Times», ενώ τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως η Ελλάδα πλέον βγαίνει από μια μακρά περίοδο βαθιάς κρίσης και οδεύει προς την ανάπτυξη.
Έπειτα από οκτώ χρόνια ύφεση, η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί την αρχή του τέλους «μιας κηδεμονίας 10 ετών», γράφουν μεταξύ άλλων τα διεθνή ΜΜΕ.
* Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι η συμφωνία θα «επιτρέψει στην Αθήνα να βγει, όπως προβλεπόταν, από την εποπτεία των πιστωτών της, της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η κρίση τελειώνει εδώ, απόψε», ενώ αναφέρεται στο σχόλιο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «ικανοποιημένη» για τη συμφωνία.
* Στην ηλεκτρονική της έκδοση η «Le Monde» κάνει λόγο για «το τέλος 10 χρόνων κηδεμονίας» της ελληνικής οικονομίας.
* Στην ηλεκτρονική έκδοση της «Le Figaro» το θέμα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, υπό τον τίτλο «Η Ευρωζώνη συμφωνεί στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δύο μήνες πριν από την τυπική ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης.
* Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Guardian» η συμφωνία στο Eurogroup παρουσιάζεται υπό τον τίτλο «Η Ευρωζώνη έκλεισε μια συμφωνία για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση» και υπότιτλο «Οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών οριστικοποίησαν το σχέδιο για να ανακτήσει η χώρα πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο, μετά το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης».
* Η συμφωνία βρίσκεται επίσης στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της οικονομικής εφημερίδας «The Wall Street Journal», με τον τίτλο «Η Ευρωζώνη συμφωνεί στις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου για να τερματιστεί το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας».
* Η ηλεκτρονική έκδοση του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg τοποθετούσε νωρίς το πρωί την είδηση στην τέταρτη θέση του πρωτοσέλιδού της, κάνοντας λόγο για μια «συμφωνία-ορόσημο», καθώς «τελειώνουν τα έπη» των προγραμμάτων στήριξης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Είναι το ίδιο το πρακτορείο που ένα εικοσιτετράωρο πριν έκανε λόγο για «ζουρλομανδύα» γύρω από την Ελλάδα.
* Στην ηλεκτρονική έκδοση των «Financial Times» αναφέρεται ως «ιστορική συμφωνία».
*La Repubblica: Ελλάδα: Τελείωσε η οκταετής περίοδος της Τρόικας

dpa (γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων): Tέλος στην επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας – το τελευταίο πακέτο συμφωνήθηκε

Η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας τερματίζεται ύστερα από οκτώ χρόνια. Η υπερχρεωμένη χώρα παίρνει και πάλι φρέσκα δισεκατομμύρια σε δάνεια και ελάφρυνση του χρέους, και μπορεί έτσι από τον Αύγουστο να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της. Αυτό συμφωνήθηκε από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες του ευρώ με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι συμμετέχοντες γιόρτασαν αυτήν την τελευταία μεγάλη προσπάθεια ως ιστορική επιτυχία.

Deutschlandfunk (δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο): 15 δισ. ευρώ και ελάφρυνση του χρέους

Το Eurogroup συμφώνησε για το τέλος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας. Οι υπουργοί Οικονομικών καθόρισαν τις λεπτομέρειες στο Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα λαμβάνει μια τελευταία πληρωμή ύψους 15 δισ. ευρώ. Επιπλέον, παίρνει 10 χρόνια περισσότερο χρόνο από ό,τι προβλεπόταν για την αποπληρωμή παλαιών δανείων και τόκων.

Handelsblatt: Οι χώρες του ευρώ συμφωνούν για το τελευταίο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα
Η χώρα που έπληξε η κρίση ξαναστέκεται μετά την απόφαση των ευρω-εταίρων στα πόδια της. Η ανακούφιση είναι μεγάλη.

Spiegel: Οι χώρες του ευρώ συμφωνούν για το τέλος του προγράμματος βοήθειας
Η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας τερματίζεται ύστερα από οκτώ χρόνια. Η Αθήνα παίρνει άλλα 15 δισεκατομμύρια ευρώ – και 10 χρόνια περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τα χρέη της.

FAZ: Η Ελλάδα παίρνει και άλλα δισεκατομμύρια στο τέλος του προγράμματος βοήθειας

Οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν σχετικά με τους όρους για τη λήξη του ελληνικού προγράμματος βοήθειας. Η κυβέρνηση στην Αθήνα παίρνει και πάλι πολλά χρήματα και πρέπει να εξοφλήσει τα δάνεια αργότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Die Zeit: Η Ελλάδα λαμβάνει την τελευταία οικονομική ενίσχυση

Οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν για τη λήξη της βοήθειας στην Ελλάδα. Η χώρα παίρνει τελικά ένα δάνειο ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η διάσωση της Ελλάδας τερματίζεται ύστερα από οκτώ χρόνια. Η χώρα θα λάβει ακόμα μερικά δισεκατομμύρια και ελάφρυνση του χρέους, όπως συμφώνησαν οι χώρες του ευρώ. Από τον Αύγουστο, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί και πάλι μέσω της κεφαλαιαγοράς.

Deutsche Welle: Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της
Όπως είχε προγραμματιστεί, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης στις 20 Αυγούστου.
Τέλος, η ελβετική «NZZ» έχει τίτλο «Συμφωνήθηκε το πακέτο για την Ελλάδα».

Οι χώρες του ευρώ συμφώνησαν για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η χώρα λαμβάνει μια τελευταία δόση δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ πριν λήξει το πρόγραμμα βοήθειας τον Αύγουστο.