Πως ο ΣΚΑΪ καταγγέλει την πολεμική Nίκου Νικολόπουλου και καναλιού « Ε» κατά του Survivor.

Ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του καναλιού και του Survivor”. Oι κατηγορίες του βουλευτή Αχαΐας, σήμερα ανεξάρτητου μετά την αποχώρησή του από τους ΑΝΕΛ και παλαιότερα από τη ΝΔ.

Αιχμηρή και αυστηρή ανακοίνωση πολεμικής εναντίον όσων συκοφαντούν το Survivor και επιτίθενται τόσο στον ΣΚΑΪ, όσο και στο τηλεοπτικό παιχνίδι που πετυχαίνει μεγάλα νούμερα τηλεθέασης, εξέδωσε το κανάλι του Φαλήρου. Αναφέρεται στις επιθετικές δηλώσεις και ενέργειες του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου , οποίος συνεχώς φιλοξενείται γι αυτό το σκοπό σε εκπομπές του καναλιού ‘ Ε’ και ιδιαίτερα σε εκείνη του παρουσιαστή κ. Μένιου Φουριώτη.

Αναλυτικά η οργισμένη ανακοίνωση του ΣΚΑΙ:

skai

«Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΚΑΪ και του Survivor, του παιχνιδιού που έχει αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα, έχει προφανή και ταπεινά κίνητρα, ενώ οι ενορχηστρωτές της, γνωστοί για τις καθ’ έξιν επιθέσεις κατά του σταθμού μας, μετέρχονται μεθόδους εξόχως αντιθεσμικές και επιστρατεύουν επιχειρήματα που θα ήταν κωμικά αν δεν ανέδυαν μία δυσοσμία αυταρχισμού.

Ο γνωστός ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας εδώ και χρόνια καταχράται της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να δυσφημήσει με ασύλληπτα ψευδείς ισχυρισμούς το ΣΚΑΪ, έχοντας αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του υβριστή του σταθμού. Λογοδοτεί ήδη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για αυτόν του το ρόλο.

Φαίνεται πως μετά την επιτυχία του σταθμού στον τομέα της ενημέρωσης, ενοχλεί κάποιους και η επιτυχία του στην ψυχαγωγία.

Ως εκ τούτου, ο ως άνω κοινοβουλευτικός άνδρας έπιασε και πάλι δουλειά και ηγείται εκστρατείας κατά του ΣΚΑΪ και του ψυχαγωγικού του προγράμματος:

• Επικαλείται την προστασία της νεολαίας και της παιδικής ηλικίας, ενώ οι προηγούμενες εκδόσεις του Survivor που είχαν προβληθεί από άλλους σταθμούς (2003, 2004, 2005), δεν είχαν προκαλέσει στον ευαίσθητο βουλευτή την παραμικρή ανησυχία.

• Επισείει οψίμως κινδύνους από το στοιχηματισμό, ενώ ο ΣΚΑΪ, ήδη πριν από την εκδήλωση της κοινοβουλευτικής επίθεσης του κ. βουλευτή, είχε ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες αρχές σχετικά με το στοιχηματισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι (βλ. συνημμένο Δελτίο Τύπου ΣΚΑΪ της 27/3/2017). Μετά την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, η αρμόδια αρχή (ΕΕΠΠ) επελήφθη του θέματος, δίνοντας τέλος στο στοιχηματισμό (1/4/2017).

• Προδίδοντας τα κίνητρά του και τις προφανείς σκοπιμότητές του, ζητά τη μετάθεση της προβολής του παιχνιδιού εκτός ζώνης υψηλής τηλεθέασης.

• Διαδίδει την σαθρή επιχειρηματολογία του από τη συχνότητα συγκεκριμένου άλλου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού του οποίου εμφανίζεται πλέον ως «συνεργάτης», τόσο στο πλαίσιο της ποιοτικής εκπομπής που παρουσιάζει, όσο και ως προσκεκλημένος άλλων, αντίστοιχης αισθητικής, εκπομπών του ιδίου σταθμού, ταυτιζόμενος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εν λόγω επιχείρησης κατά τρόπο προκλητικό.

Η απόπειρα οποιουδήποτε εκπροσώπου της πολιτικής εξουσίας να παρέμβει στην αποστολή μιας ανεξάρτητης αρχής δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς υπάρχουν πρόσφατα προηγούμενα. Αλλά η άσκηση πίεσης στην ανεξάρτητη αρχή, στο πλαίσιο οργανωμένης εκστρατείας εξυπηρέτησης συγκεκριμένων, αμφιλεγόμενων μάλιστα, επιχειρηματικών συμφερόντων, αποτελεί θεσμικό ολίσθημα.

Υποκρύπτει δε απόπειρα νόθευσης του ελεύθερου ανταγωνισμού ανάμεσα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και έναν αυταρχισμό που παραπέμπει σε ανελεύθερα, σκοταδιστικά καθεστώτα και επιχειρεί να επιβάλλει στους πολίτες ακόμη και πρότυπα ψυχαγωγίας.
Δυστυχώς για τους φανερούς και πιθανόν άλλους υποκρυπτόμενους εμπνευστές της εκστρατείας κατά του ΣΚΑΪ, ούτε οι Έλληνες επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να τους γυρίσει τόσες δεκαετίες πίσω, στερώντας τους ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που προβάλλεται ανεμπόδιστα εδώ και χρόνια σε όλον τον κόσμο (και στη Βενεζουέλα…), ούτε οι θεσμικές αρχές της χώρας ανέχονται οποιαδήποτε φαλκίδευση της ανεξαρτησίας τους».

Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

νικολοπουλος

«Σε λιγότερο από 8 ώρες από την κατάθεση της ερώτησης μου στη Βουλή για το ριάλιτι του “Survivor”, αποκαλύφθηκε το μεγάλο ψέμα της παραγωγής του ΣΚΑΪ, τόσο για τον τρόπο που διεξάγεται το παιχνίδι, όσο και για τις συνθήκες ασφάλειας των συμμετεχόντων.
Η είδηση για το τροχαίο ατύχημα που συνέβη στον Άγιο Δομίνικο και ο ΣΚΑΪ κορόιδευε τους τηλεθεατές, αφού παρουσίασε την μπαγιάτικη είδηση σαν να έσκασε «βόμβα», ενώ η αλήθεια είναι ότι το ατύχημα συνέβη μέρες πριν…»

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ», που παρουσιάζει ο Μ. Φουρθιώτης στο κανάλι «E tv».

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος πρόσθεσε ότι:

«Οι σοβαροί τραυματισμοί, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη και ταυτόχρονα δημιούργησαν εύλογες απορίες. Μας υποχρέωσαν –τρόπος του λέγειν- να καταθέσουμε νέα ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να απαντήσουν οι υπουργοί για όσα συμβαίνουν, που πιθανόν να παραβιάζουν, εκτός από τους κώδικες δεοντολογίας, ακόμα και νόμους.

Δυστυχώς χρειάστηκε αυτό το ατύχημα για να αποκαλυφθεί ένα από τα πολλά ψέματα στον βωμό μιας εντυπωσιακής τηλεοπτικής εικόνας με σκοπό την τηλεθέαση και την αισχροκέρδεια μέσω της εκμετάλλευσης των συμμετεχόντων-πειραματόζωων.

Το ατυχές αυτό γεγονός έφερε στο φως ένα σημαντικό μέρος από την σκληρή πραγματικότητα για τους παίκτες του ριάλιτι, που για έπαθλο μια μερίδα φαγητό, διακινδυνεύουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία καθημερινά».
Για να μπαίνουν, όμως, τα πράγματα στη θέση τους έχουμε και λέμε:

Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε το απόγευμα, 30/3/2017, πως «στο αποψινό επεισόδιο θα υπάρξει ενημέρωση γύρω από το τροχαίο με τραυματίες δύο συμμετέχοντες».

Με απλά μαθηματικά, μιας και το ίδιο το κανάλι είχε ανακοινώσει ότι τα επεισόδια προβάλλονται με μερικές μέρες χρονική διαφορά από την βιντεοσκόπηση τους, συμπεραίνεται πως το τροχαίο έχει συμβεί πριν 3-4 μέρες.

ΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ-ΥΜΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ

Και επί 3-4 μέρες σκηνοθετούσαν σε κάθε λεπτομέρεια το επεισόδιο – μελό που προβλήθηκε την Πέμπτη 30/3, με τους τραυματίες στο νοσοκομείο, τις αγκαλιές και τις «ευχαριστίες των τραυματιών προς την παραγωγή». Ένα επεισόδιο-ύμνος στο Σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπου το θύμα χιλιο-ευχαριστεί το βασανιστή του για το πόσο καλά τον περιποιείται!

Η αλήθεια μάλλον είναι κάπως αλλιώς όμως, αφού πριν την ανακοίνωση του ατυχήματος (λίγο πριν το επεισόδιο της Πέμπτης), όταν δηλαδή “έσκαγαν” επί 3-4 ημέρες στην επικαιρότητα οι υποτιθέμενες διαρροές γύρω από το τι θα φάνε οι νικητές των αγωνισμάτων ή το ποιος θα αποχωρήσει από το παιχνίδι, ο σκοπός ήταν ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, μέχρις ότου το κανάλι αποφασίσει τι θα γίνει με τους τραυματίες.

Αλήθεια όμως τι σημαίνει αυτό για όσους τηλεθεατές συμμετείχαν;Ο σταθμός που ήξερε από τη Δευτέρα ή Τρίτη ότι κανείς στο επεισόδιο της Πέμπτης δεν θα αποχωρήσει, αφού οι συμμετέχοντες ήταν στο νοσοκομείο, γιατί άφησε την κοινή γνώμη να πληρώνει και να ψηφίζει;

Στο βωμό της αισχροκέρδειας, οι υπεύθυνοι της παραγωγής του παιχνιδιού αποφάσισαν να κρύψουν το σοκαριστικό νέο του τροχαίου, να αφήσουν τους πάντες στο σκοτάδι συμπεριλαμβανομένων των Αρχών, του κοινού και ιδίως των συγγενών των συμμετεχόντων!
Γεννώνται όμως πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα από την επίσημη ανακοίνωση της 27/3/2017 με την οποία ενημέρωνε το κοινό, η Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του σταθμού εξέδωσε ως εξής:

«H ανακοίνωση αυτή απευθύνεται προς το αμιγώς τηλεοπτικό κοινό, προς τους συμμετέχοντες σε οποιονδήποτε στοιχηματισμό, αλλά και προς κάθε αρμόδια εποπτεύουσα αρχή της Ελλάδος, των λοιπών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Η ως άνω ανακοίνωση του ΣΚΑΪ ακούσθηκε ίσως πολύ αθώα, ωστόσο μετά το ατύχημα αποκτά πλέον άλλο ενδιαφέρον. Πρέπει να αποκαλυφθεί το πότε εξεδόθη: πριν ή μετά το ατύχημα; Διότι αν εξεδόθη μετά το ατύχημα, τότε η θέση του σταθμού επιβαρύνεται πλήρως σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη έρευνα από τον αρμόδιο εισαγγελέα σχετικά με τα έσοδα που αποκόμισε η παραγωγή μέσω SMS και τηλεφωνημάτων κατά την τελευταία διαδικασία αποχώρησης, η οποία μάλιστα ήταν “Jack Pot”, αφού οι προς αποχώρηση παίκτες δεν ήταν τρεις, αλλά τέσσερις, ανεβάζοντας έτσι στο full την κερδοφορία της «μπίζνας»… H εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να διερευνήσει, επίσης, τις μαρτυρίες των ίδιων των «ψηφισάντων» παικτών, οι οποίοι αποκάλυψαν στο τηλεοπτικό «γιαλί», αμέσως μετά την ψηφοφορία ότι είχαν προαποφασίσει πως θα ψηφίσουν (να προκύψει ισοψηφία), έτσι ώστε οι προς αποχώρηση να είναι 4 και όχι 3 όπως γινόταν μέχρι τότε. Αλήθεια πόσοι άνθρωποι έχασαν τα λεφτά τους;

Επειδή δεν γνώριζαν ότι οι παίκτες είχαν «στήσει» μεταξύ τους την ψηφοφορία; Αλήθεια μήπως αυτή η «απόφαση» των παικτών αύξησε και τα έσοδα από τα SMS και τα τηλέφωνα για την «Παραγωγή» και το Σταθμό;

Ο Νίκος Νικολόπουλος μάλιστα επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να ζητήσει να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη λέγοντας:

«Μετά τα παραπάνω, ποιος μπορεί να διανοηθεί ότι ΑΜΕΣΑ δεν πρέπει να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα με αφορμή όσα συμβαίνουν μέσα (ασφάλεια, αξιοπρέπεια και εκμετάλλευση των συμμετεχόντων)».