“Πόρτα” Αντώναρου- Τσιτουρίδη σε Καμμένο με αιχμές για ακροδεξιά

Μόνος με την ακραία δεξιά μένει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στα νέα του πολιτικά σχέδια, καθώς δέχθηκε τέσσερις απορρίψεις από κεντροδεξιά στελέχη.

Με αιχμές περί ακροδεξιάς, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος διέψευσε τα σενάρια περί προσχώρησης του στο συνασπισμό κομμάτων της δεξιάς, που σχεδιάζει ο Πάνος Καμμένος με την ελπίδα να διασωθεί εκλογικά, μαζί τον Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Δεν ήταν όμως ο μόνος, καθώς τον κ.Καμμένο άδειασε δημόσια και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή Σάββας Τσιτουρίδη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όχι στις προτάσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ είπαν και οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Χρήστος Ζώης.

Και τα τέσσερα αυτά στελέχη της κεντροδεξιάς θεώρησαν ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε ζυμώσεις με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ καθώς και τον πρώην γγ της κυβέρνησης Σαμαρά και θεωρητικό της “σοβαρής ΧΑ”, ενώ προφανώς εκτιμούν ότι ένα τέτοιο σχήμα δε θα έχει ιδιαίτερη τύχη στις επόμενες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Καμμένος είχε πριν από τρεις ημέρες υποστηρίξει ότι μιλάει με “υπουργούς του Καραμανλή” και είχε αναφερθεί ονομαστικά στον κ.Αντώναρο, παραδεχόμενος όμως ότι έχουν διαφορετικές απόψεις για το Σκοπιανό, ενώ είχε… αποκηρύξει τον κ.Καρατζαφέρη, προφανώς διαπιστώνοντας ότι αποτελεί κόκκινο πανί για συνεργασίες με κεντροδεξιά στελέχη.

Ο κ.Αντώναρος ιδιαίτερα αντέδρασε οργισμένα καθώς θεώρησε ότι τα σενάρια που με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ τον έφεραν ως δεδομένα συμμέτοχο στο νέο κόμμα, διακινούνταν και από τη ΝΔ με στόχο να στερήσουν από τον ίδιο και το όποιο νέο σχήμα συζητά εκείνος με άλλα στελέχη της κεντροδεξιάς, όπως η Κατερίνα Παπακώστα και ο Νίκος Καραχάλιος κεντροδεξιές ψήφους.

“Αναρωτιέμαι: Δεν βαρέθηκαν όλοι κι κατ’ επάγγελμα παραπληροφορητές να διαψεύδονται απο την πραγματικότητα; Ούτε υπουργός έγινα ( και δεν θα γίνω), ούτε σε κόμματα προσχώρησα ( και δεν θα προσχωρήσω), ούτε σε εκλογικούς συνδυασμούς επιδιώκω να περιληφθώ. Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει απο κάποιους από εμάς στο χώρο της κοινωνικής κεντροδεξιάς εκεί όπου ανήκα και εξακολουθώ να ανήκω εδω και 40 χρόνια. Ολα τα άλλα δεν με αφορούν” έγραψε αρχικά στο facebook. Και στη συνέχεια προέβη και σε δηλωση που διένειμε μέσω του ΑΠΕ κάνοντας λόγο για διεργασίες στο χώρο της ακραίας δεξιάς και καρφώνοντας έτσι τον κ.Καμμένο.

“Οι συνεχιζόμενες στοχευμένες αθλιότητες κάποιων δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης που επιμένουν να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη δεν με αφορούν. Επαναλαμβάνω λοιπόν για πολλοστή φορά: Δεν έχω καμμιά επαφή και δεν μετέχω με κανένα τρόπο σε διεργασίες στον χώρο της ακραίας δεξιάς. Σε όλη μου τη ζωή και την πολιτική διαδρομή μου κινήθηκα και κινούμαι στα πλαίσια της κοινωνικής κεντροδεξιάς όπου και παραμένω αμετακίνητα. Κύριο μέλημά μου είναι και σήμερα όπως πάντα η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η εμπέδωση της κοινωνικής αλληλεγγύης” δήλωσε ειδικότερα.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε: “Επειδή τις τελευταίες ημέρες κάποιοι επιχειρούν να με εμπλέξουν σε κινήσεις που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ, θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι τέτοιες κινήσεις δεν με αφορούν. Με άλλα λόγια δεν ψάχνω ούτε για κόμμα ούτε για αρχηγό.”