Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα -Σε ποιες περιοχές [χάρτης]

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία 4, προβλέπεται σήμερα, για την Αττική, νησιά του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, αλλά και στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών για σήμερα, Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

•Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)
•Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
•Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
•Περιφέρεια Αττικής
•Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι των περιοχών αυτών έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.