Πόλο: Επέστρεψαν οι «ασημένιες» γυναίκες, θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο

Τα ξημερώματα της Κυριακής (29/7) αφίχθη στην Αθήνα η αποστολή της Εθνικής Γυναικών από τη Βαρκελώνη, όπου μετείχε στο 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατακτώντας το τρίτο αργυρό μετάλλιο της Ιστορίας της.

Τα μέλη της αποστολής έτυχαν θερμής υποδοχής από συγγενικά τους πρόσωπα και από τον αναπληρωτή ταμία της ΚΟΕ, Πανίκο Χρυσοστόμου, ο οποίος προσέφερε μία ανθοδέσμη σε κάθε παίκτρια.

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Αλεξάνδρα Ασημάκη, ανέφερε: «Νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια γι’ αυτό το μετάλλιο. Η Εθνική ομάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια απείχαμε από τις μεγάλες επιτυχίες. Ωστόσο, θέλαμε πολύ το χρυσό μετάλλιο, διότι το είχε ανάγκη η χώρα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει. Θέλαμε να ανεβάσουμε τη σημαία στον ψηλότερο ιστό, αλλά δυστυχώς ηττηθήκαμε για δεύτερη φορά από την Ολλανδία, η οποία ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να μας νικήσει. Πιστεύω ότι αυτό το μετάλλιο είναι μόνο η αρχή γι’ αυτή την ομάδα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, ώστε να πετύχουμε κι άλλες παρόμοιες διακρίσεις στο μέλλον».

Από την πλευρά της, η Νικόλ Ελευθεριάδου σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες, διότι πετύχαμε μια σπουδαία διάκριση σε μία πάρα πολύ δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση. Όλες οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές και νομίζω ότι τη διαφορά την έκανε η θέληση που είχαμε. Στον τελικό δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή απόδοση, αλλά παρ’ όλα αυτά είμαστε απόλυτα ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα. Όσον αφορά το μέλλον, ελπίζω να είμαστε υγιείς και να μπορέσουμε να επαναλάβουμε επιτυχίες όπως αυτή ή ακόμα μεγαλύτερες».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, τόνισε: «Μόνο χαρά και υπερηφάνεια μπορούμε να αισθανόμαστε, καθώς η ομάδα επέστρεψε στα μετάλλια μετά από 6 ολόκληρα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμασταν εκτός ζώνης μεταλλίων, δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε. Η απουσία μας από μεγάλες διοργανώσεις οφειλόταν σε συγκυρίες. Το γεγονός ότι πήραμε το χρυσό μετάλλιο στο Europa Cup και το αργυρό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δείχνει ότι η ομάδα έχει διάρκεια, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς η ομάδα εκπέμπει υγεία και δείχνει ότι έχει διάθεση να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά».

Η Έλενα Ξενάκη, από την πλευρά της, σημείωσε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που καταφέραμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα πολυετών κόπων και όλες μας ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρναμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και βελτιωνόμαστε διαρκώς, κάτι που νομίζω ότι ήταν εμφανές. Το γεγονός ότι χάσαμε το χρυσό μετάλλιο στις λεπτομέρειες μας αφήνει μια πικρία. Ξέρουμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε. Τελικά πήραμε το αργυρό μετάλλιο και θεωρώ ότι είναι εξίσου μεγάλη επιτυχία. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια ένταση και την ίδια θέληση, είναι σίγουρο ότι θα έρθουν κι άλλες τέτοιες επιτυχίες. Πλέον, επικεντρωνόμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».