Πολιτικός σάλος και ανησυχία από την «αλληλεγγύη» Κυρίτση στους συλληφθέντες για τρομοκρατία

Ανησυχία αλλά και πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση στο Facebook για τους Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη με την οποία ζητεί να υπάρξει αλληλεγγύη προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν έντονη η οποία κάνει λόγο για «μαύρες πλερέζες» στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για όσα υποστηρίζει ο Βουλευτής και αν τα υιοθετεί επίσημα η κυβέρνηση.
Η ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση:

ΝΔ: Ο Κυρίτσης στηρίζει κατηγορούμενους για τρομοκρατία
Εντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ. «Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν “μαύρες πλερέζες” μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη. Εκφραστής τους ο βουλευτής του κόμματος κ. Γ. Κυρίτσης, που υιοθετεί τις απόψεις αναρχικών -όπως ο ίδιος λέει- και επαναλαμβάνει: “Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη”», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Και συνεχίζει: «Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να ηγηθεί σε παλιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δική τους υπόθεση. Η στήριξή του, όμως, σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία, “η αλληλεγγύη σε συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν”, ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση συχνά υποκύπτει και κάνει πράξη τις θέσεις του».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυρίτσης πριν από λίγες ημέρες είχε ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό των καταληψιών, με αφορμή τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας «κανονικοποίηση των καταλήψεων».