Πολάκης κατά Δικαιοσύνης- Αστυνομίας επειδή εφαρμόσθηκαν αποφάσεις δικαστηρίων

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, προκαλούν οι συλλήψεις της διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίες συνδέονται με την απόφασή τους να προχωρήσουν σε ιδιωτικές συμβάσεις για την καθαριότητα του ιδρύματος, ενώ υπήρχε συνεργείο καθαρισμού.

Η πολιτική διάσταση δεν έγκειται μόνο στην αντιπαράθεση Κυβέρνησης- Αντιπολίτευσης, αλλά και στην επίθεση που εξαπέλυσε στη Δικαιοσύνη και πάλι ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, εξαπολύει ευθεία επίθεση στο δικαστικό σώμα και την Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση οι αστυνομικοί έδρασαν ως το «μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας».

Ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν οι πολιτικές της κυβέρνησης να εμποδίζονται με δικαστικές αποφάσεις προτού ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το θέμα της καθαριότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αποδίδει το περιστατικό στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει το κόστος καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία, προσπάθεια που, όπως ισχυρίζεται, έχει «χαλάσει πολλά μαγαζάκια και τοπικά συστήματα διαπλοκής».

Ο αναπληρωτής υπουργός επικρίνει έντονα τους χειρισμούς τόσο των δικαστικών όσο και των αστυνομικών, και καλεί τη Δικαιοσύνη μεν να «αποκαταστήσει το κύρος της» και την Αστυνομία δε να «λειτουργήσει με βάση το δημόσιο συμφέρον».

Διαμηνύει δε «προς πάσα κατεύθυνση» ότι η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας «θα εφαρμοστεί και θα γίνει ό,τι χρειαστεί νομοθετικά γι’ αυτό».

Αιχμηρή απάντηση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως οι δηλώσεις Πολάκη συνιστούν απόδειξη ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών».

Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, στο μυαλό του αναπληρωτή υπουργού δεν υπάρχει πραγματικός διαχωρισμός ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και το κράτος, κάτι που σημαίνει ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη οφείλει να συντάσσεται με την κυβερνητική γραμμή.

«Στο μυαλό του κ. Πολάκη, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και Κράτος. Δεν υπάρχει νομιμότητα. Δεν υπάρχει δικαστική προστασία. Υπάρχει μόνο η κυβερνητική βούληση».