Ποια θέματα υγείας οφείλεις να ερευνάς συχνά

Οι άντρες πηγαίνουν στο γιατρό 50% λιγότερο από τις γυναίκες. Αυτό ίσως δίνει μια εξήγηση στο γιατί εμείς πεθαίνουμε νωρίτερα από εκείνες. Διάβασε παρακάτω τους λόγους που πρέπει να σε κάνουν πιο σχολαστικό με τις εξετάσεις σου.

Πίεση αίματος

Οι υψηλοί παλμοί της καρδιάς σε ηλικία κάτω των 40 είναι ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά, καθώς υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα στο συκώτι, στην καρδιά ή στις ορμόνες. Τα συμπτώματα δεν είναι ορατά, οπότε μέτρα σήμερα κιόλας την πίεσή σου.

Χοληστερίνη

Αν οι τιμές της είναι υψηλές και δεν κάνεις τίποτε γι’ αυτό, το επόμενο που πρέπει να περιμένεις είναι σταδιακό φράξιμο των αρτηριών, που οδηγεί σε εγκεφαλικό και έμφραγμα. Το πρόβλημα σώζεται με πολλή γυμναστική, διατροφή χωρίς κορεσμένα λιπαρά, τρόφιμα με στερόλες και φάρμακα (στατίνες).

Όρχεις

Ο καρκίνος σε αυτό το σημείο είναι συχνός στις ηλικίες 20-35. Αλλά θεραπεύεται εντελώς αν διαγνωστεί έγκαιρα – από σένα, στο μπάνιο. Κάθε ανωμαλία στην αφή πρέπει να σε βάλει σε υποψίες.

Δέρμα

Εξέταζε τις ελιές σου. Ψάχνε την πλάτη σου για σπίλους που δεν υπήρχαν παλιά. Ένα ετήσιο τσεκάπ στο δερματολόγο σου είναι τόσο απαραίτητο όσο και το τσεκάπ για την καρδιά σου.

Διάθεση

Από τη στιγμή που θα μπεις στη δίνη της κατάθλιψης –και χωρίς καν να το καταλάβεις– θα νιώσεις νευρικός χωρίς λόγο και αιτία, μόνος ακόμη και με καλή παρέα, θλιμμένος όταν γιορτάζεις, άυπνος ενώ είσαι ξεθεωμένος. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να σε βγάλει από κει μέσα.

Σεξουαλική δυσλειτουργία

Η μειωμένη διάθεση και απόδοση πιθανώς να οφείλεται στην κατάθλιψη. Όμως, τσέκαρε και τη χοληστερόλη, το σάκχαρο ή την πίεσή σου – παίζουν κι αυτά μεγάλο ρόλο.

 

SHARE