Πληθαίνουν οι ομάδες και σκηνές βίας στα Ειρηνοδικεία για όλους όσους -ανεξαιρέτως- οφείλουν στο Δημόσιο και μάλιστα μεγάλα ποσά.

Παράλληλα φαινόμενα αυταρχισμού και προστασίας από ομάδες, στις οποίες μετέχουν πολλά στελέχη και μέλη της Λαικής Ενότητας του Παν. Λαφαζάνη.

Μια ακόμα επέλαση, αυτή τη φορά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έκαναν περίπου 150 άτομα, προκειμένου να εμποδίσουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών. Κάθε είδους δημοπρασιών ακινήτων, ανεξάρτητα εάν ορισμένα από τα «κόκκινα δάνεια «αυτά και στην Αθήνα και στη επαρχία από αυτά δεν είναι πρώτης κατοικίας και είχαν υποθηκευτεί για μεγάλα δάνεια και χρέη στο Δημόσιο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τα εμπόδια από οργανωμένες ομάδες, πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδονται στην πανελλήνια οργάνωση για λογαριασμό της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θεωρείται ότι σύντομα θα προκαλέσουν αντιδράσεις και μέτρα προστασίας των δικαστηρίων στο έργο τους αυτό, όπως ήδη έχει συζητηθεί στο Μαξίμου και στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Οι διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα και προπηλάκισαν τους συμβολαιογράφους, ενώ είχαν εγκλωβίσει την άτυχη και ανυπεράσπιστη ειρηνοδίκη. Μάλιστα, της επιτέθηκαν, βρέχοντάς της με μπουκάλια με νερό.
Ανάμεσά στους διαμαρτυρόμενους βρίσκονται στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα χθες με φωνές και μαζική πίεση-απειλή εισέβαλαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου με συνθήματα, απειλές και αποδοκιμασίες. Ύψωσαν πανό με συνέπεια η Ειρηνοδίκης να διακόψει τη διαδικασία και να φύγει από την αίθουσα.
Για αρκετή ώρα επικράτησε μεγάλη ένταση με την Ειρηνοδίκη και τους συμβολαιογράφους κυριολεκτικά να φυγαδεύονται σηκωτοί με τη βοήθεια των ψυχραιμότερων, ενώ ορισμένοι προσπάθησαν να τους προπηλακίσουν.

Σύμφωνα με το “Κίνημα Δεν Πληρώνω” μόνο για την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένοι στην Αττική 23 πλειστηριασμοί, 11 εξ αυτών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, διαφόρων κατηγοριών( εμπορικά, καταναλωτικά κλπ) και όχι απλώς απλήρωτα δάνεια για πρώτες κατοικίες και για ιδιοκτήτες με χρέη για στεγαστικά δάνεια ή ανέργους κλπ..