Ποιός απειλεί και παρακολουθεί κρυφά τον Πρόδρρο του Συβουλίου Επικρατείας.

Αναστάτωση στην Αντιτρομοκρατική και έκτακτα μέτρα προστασίας. Στις 24 Ιουλίου έκανε τις σκληρές δηλώσεις υπέρ της Δικαιοσύνης και κατά Υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αποστολή της ανησυχητικής επιστολής. Ποιά είναι ακριβώς.

Υπόθεση τρομοκράτησης με πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τα πρόσωα, για τα οποία γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις. Με πολλές βεβαιότητε στον χώρο της Αντιπολίτευσης για «συγγενείς ιδεολογικά» και για «πρστατευόμενους δράστες της βίας και ανομίας», με παράγοντες της ΕΛΑΣ σε κάποια σύγχιση αλλά και αγωνία και με εκδοχές απότον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για υπόθεση-«προβοκάτσια κατά της Κυβέρνησης»

Αναστάτωση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από ύποπτο φάκελο που στάλθηκε προ μερικών ημερών στην κατοικία του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας κ Νίκου Σακελλαρίου κι ο οποίος διαπιστώθηκε αργότερα ότι περιείχε απειλητικό μήνυμα με σειρά στοιχείων για τις καθημερινές κινήσεις του! Ήδη έχει ζητηθεί η ενίσχυση των μέτρων φρούρησης του Προέδρου του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία ο φάκελος στάλθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, ταχυδρομικώς, ενώ παραμένει άγνωστο αν υπήρχε αναφορά ονόματος αποστολέα. Εκείνο το διάστημα ο κ Σακελλαρίου απουσίαζε. Τον φάκελο φέρεται να παρέλαβαν αστυνομικοί και συνεργάτες του ανώτατου δικαστικού λειτουργού και τον ήλεγξαν σε συσκευή x-ray για εκρηκτικό μηχανισμό, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ενώ φαινόταν ωστόσο ότι το θέμα ήταν «λήξαν», ο κ Σακελλαρίου μόλις επέστρεψε προ τριών ημερών, άνοιξε τον φάκελο και διαπιστώθηκε ότι περιείχε απειλές για αιματηρή ενέργεια σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απειλές αφορούν διάφορες αποφάσεις του κ Σακελλαρίου, αλλά και την ψήφο του όπου είχε μειοψηφήσει στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες κι οδήγησε στην ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού.

Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ ο άγνωστος αποστολέας φέρεται να γνωρίζει κινήσεις από την προσωπική ζωή του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας και να τον απειλεί ότι δολοφονική επίθεση εναντίον του , μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

Η απειλητική επιστολή χωρίς στοιχεία αποστολέα έφτασε το πρωί της 18ης Ιουλίου στο σπίτι του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, συμφωνα με τον ιστότοπο bloko.gr.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, ο φάκελος κρίθηκε ύποπτος από τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος ενημέρωσε -ως όφειλε- την αρμόδια υπηρεσία. Η διαδικασία, που ακολουθήθηκε, ήταν η γνωστή και η προβλεπόμενη.

Αστυνομικός της Προστασίας Ευπαθών Στόχων πήγε στο σπίτι, πήρε τον φάκελο και τον πέρασε από το ειδικό μηχάνημα x-ray του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο μηχάνημα δεν εμφανίστηκε η παραμικρή απειλή στον φάκελο και ο αστυνομικός τον επέστρεψε στην κατοικία του προέδρου του ΣτΕ, αλλά τον ενημέρωσε τηλεφωνικά, καθώς ο Νίκος Σακελλαρίου απουσίαζε εκτός Αθηνών.

Έξι ημέρες αργότερα, ο Πρόεδρος άνοιξε τον φάκελο, είδε το απειλητικό μήνυμα και με τη σειρά του ενημέρωσε τον αστυνομικό.

Διαβάστε τί έγραφε η απειλητική επιστολή που δημοσιεύει το bloko.gr

Έντονη ανησυχία εκφράζει η ΝΔ

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΝΔ σχετικά με τις πληροφορίες για απειλητική επιστολή αγνώστων προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ν. Σακελλαρίου.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια τονίζοντας πως οι επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη αποθρασύνουν τους εκφραστές της βίας και της ανομίας, όπως αποθρασύνουν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «και τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες η ανοχή και η προστασία που παρέχουν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής σε μέλη του “Ρουβίκωνα”, που εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο».