Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari και Fiat Σέρτζιο Μαρκιόνε

Ο Ιταλο-καναδός Σέρτζιο Μαρκιόνε, πρώην πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari και διευθυντής της Fiat Crhysler επί 14 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 66 ετών, λίγες μέρες αφότου η εταιρεία είχε ανακοινώσει το πλάνο διαδοχής του.

Ο Μαρκιόνε εισήχθη στο νοσοκομείο για εγχείρηση στον ώμο, αλλά μετά την επέμβαση η κατάστασή του επιδεινώθηκε απότομα, με πληροφορίες να μιλούν ότι πνευμονική εμβολή οδήγησε σε κώμα.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου η Ferrari ανακοίνωνε «με μεγάλη λύπη ότι ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Σέρτζιο Μαρκιόνε δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις» και ότι τη θέση του προέδρου της Ferrari θα αναλάμβανε ο Τζον Έλκαν, εγγονός του πρώην μεγαλομετόχου της FIAT Τζιάνι Ανιέλι, ενώ αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου ο Λούις Καμιλέρι.

«Με βαθύτατη θλίψη η Exor πληροφορήθηκε τον θάνατο του Σέρτζιο Μαρκιόνε. Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν συνέβη. Ο φίλος Σέρτζιο Μαρκιόνε πέθανε», ανακοίνωσε ο διευθυντής της Exor και πρόεδρος της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Τζον Ελκαν. Ο Ελκαν εξήρε «τις ανθρωπιστικές αξίες, την υπευθυνότητα και το ηθικό ανάστημα (του εκλιπόντα), αρχές τις οποίες πάντα υποστήριζε πιστά».

Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε ανέλαβε τη διεύθυνση της Fiat το 2004 και προτίθετο να παραδώσει τα ηνία του ομίλου κατά τη διάρκεια του 2019.

Μέσα σε 14 χρόνια αναδιοργάνωσε σε βάθος τον όμιλο, αρχικά βελτιώνοντας τη Fiat, συμμαχώντας το 2014 με την αμερικανική Chrysler, χωρίζοντας παράλληλα τις δραστηριότητές του το 2011 για να δημιουργήσει από τη μια πλευρά τη CHN Industrial και από την άλλη το κόσμημα Ferrari, τον Ιανουάριο του 2016.