Πέθανε ο δημιουργός του «Μπομπ Σφουγγαράκη»

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε την Τρίτη (27/11) από τη ζωή ο δημιουργός της διάσημης τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ Σφουγγαράκης».

«Είμαστε απίστευτα λυπημένοι από την είδηση ότι ο Steve Hillenburg πέθανε μετά από μάχη με την ALS. Ήταν ένας αγαπημένος φίλος και δημιουργικός συνεργάτης για χρόνια στην Νickelodeon. Οι προσευχές μας πηγαίνουν σε ολόκληρη την οικογένειά του» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παιδικό κανάλι Nickelodeon.

Ο Stephen Hillenburg διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 2017 με σύνδρομο σκλήρυνσης ALS (Amyotrophic lateral sclerosis) ή ασθένεια Lou Gehrig.

«Θέλω οι άνθρωποι να ακούσουν από μένα ότι πάσχω από την ασθένεια ALS», είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Το τελευταίο διάστημα, ο 57χρονος είχε παρουσιάσει κινητές αδυναμίες σε όλα τα μέλη του σώματός του, καθώς και εγκεφαλική δυσλειτουργία.

Ο Stephen Hillenburg ήταν παντρεμένος με την Karen και είχε έναν γιο 10 ετών, τον Clay.

Ο «Μπομπ Σφουγγαράκης» προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια επιτυχία. Περισσότερα από 200 επεισόδια έχουν προβληθεί έως σήμερα.

Ο Hillenburg ήταν επίσης ο δημιουργός της ταινίας του Μπομπ που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2004 και τα παγκόσμια έσοδά της ξεπέρασαν τα 140 εκατομμύρια δολάρια.