Πεθαίνοντας από Έρωτα

Πεθαίνει κανείς άραγε από Έρωτα; Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, στο πολυαγαπημένο Σαιξπηρικό δράμα, πεθαίνουν! Κάνουν την υπέρτατη θυσία και γίνονται οι ίδιοι σπονδή σε ένα έρωτα, που εκφράζει το απόλυτο ιδανικό και στον οποίο έχουν γίνει σπονδή τα δάκρυα εκατομμυρίων ερωτευμένων.

Πήγαμε και είδαμε την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα, στο Πάνθεον σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και εντυπωσιαστήκαμε! Για μία ακόμη φορά ο σκηνοθέτης καινοτομεί βάζοντας δύο έφηβους, τον 16χρονο Γιάννης Τσουμαράκη και την 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου, να ερμηνεύσουν τους κεντρικούς ρόλους.

Το στοίχημα του Δημήτρη Λιγνάδη είναι διπλό, να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια των δύο εφήβων, την ωραιότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ και να μας αποκαλύψει την αντιπαραβολή των δύο κόσμων, της αγνότητας και της απολυτότητας του εφηβικού έρωτα από τη μία και του φαρισαϊκού καθωσπρεπισμού και του φθόνου των ενηλίκων από την άλλη. Στις εκπλήξεις της παράστασης συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος υποδύεται την παραμάνα της Ιουλιέτας. Ο Δημήτρης Πιατάς ενσαρκώνει τον πατέρα Λαυρέντιο και την μητέρα της Ιουλιέτας, η Ελισάβετ Μουτάφη.

Η μετάφραση του Διονύση Καψάλη είναι λυρική, με μοντέρνα ματιά.

Για όσους δεν πρόλαβαν, σήμερα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου είναι η τελευταία παράσταση.

Τιμές εισιτηρίων: 15 €, 20 €, 25 €, 30 €, 35 €, 40 €, 45 € Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166 Ταύρος, 11854 τηλ.: 210-3471111

Γράφει η Αγγελική Γρατσία