Πέρυσι γύρισαν στα χωριά, με άδεια χέρια. Φέτος, οι αγρότες της ευρύτερης επιρροής του ΚΚΕ, απειλούν με νέες κινητοποιήσεις από τον Ιανουάριο.

Ο παλαιός και κομμουνιστής αγροτοσυνδικαλιστής ηγέτης Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο κινητοποίησης με τρακτέρ και στην Αθήνα.

Παρά την περσινή τους αποτυχία, με συνέπεια να γυρίσουν πίσω στα χωριά, χωρίς να επιτύχουν κανένα τους αίτημα, φέτος επιμένουν. Βέβαια πιο ενισχυμένοι δεδομένου ότι από τότε είναι μεγάλες οι περικοπές και οι φορολογίες, που επιβάρυναν τους αγρότες. Το βλέμμα στραμμένο στα μπλόκα έχουν οι αγρότες, καθώς προσανατολίζονται να κλείσουν οδικούς άξονες στις 23 Ιανουαρίου, προειδοποιητικά και στα πλαίσια πολυήμερων κινητοποιήσων και αποκλεισμών σε εθνικές οδούς.

Αγρότες από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν προχθές Σάββατο στη Λάρισα, με πάνω από 100 αντιπροσώπους Συλλόγων και επιτροπών αγώνα, πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη μετά από κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, τονίζοντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο κινητοποίησης με τρακτέρ και στην Αθήνα.

Ο κ. Μπούτας τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την Ε.Ε και το κεφάλαιο», ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

«Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα.

Ο κ. Μπούτας σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά.

Ο Βαγγέλης Μπούτας είπε πως αν συμβεί αυτό «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση;»