Πειραιάς: 3.800 οι πρόσφυγες-700 μεταφέρθηκαν στον Σκαραμαγκά

Σε 3.800 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ τη Δευτερα μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Σκαραμαγκά 700 άτομα.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί πιθανότατα και την Τρίτη, καθώς σε πρώτη φάση γίνεται προσπάθεια να αδειάσει ο επιβατικός σταθμός της Ε2.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ως τις 20:45 τη Δευτέρα, που έγινε το τελευταίο δρομολόγιο με λεωφορείο, περίπου 700 άτομα είχαν αναχωρήσει από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε2 και από την Ε1 με προορισμό την περιοχή του Σκαραμαγκά.

Οπως αναφέρθηκε, το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε αυξημένη ζήτηση από πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες να μεταφερθούν στον συγκεκριμένο χώρο, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να επιλέξουν να επιβιβαστούν σε ταξί, προκειμένου να μετακινηθούν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. Προτεραιότητα έχει δοθεί στους Γεζίντι, κατόπιν στους Σύρους και μετά στους Αφγανούς.

Στόχος των εμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι έως το Πάσχα να έχει αποσυμφορηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του το λιμάνι του Πειραιά.