Πασκουάλ: «Το φετινό ρόστερ με κάνει πολύ ήσυχο»

Ήσυχος με το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, στη media day του πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο στόχο του φάιναλ 4, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος, αλλά και τα σημεία που οφείλει να προσέξει στη διάρκεια της εφετινής περιόδου.

Ο Καταλανός τεχνικός ρωτήθηκε για το συναίσθημα να διεκδικείς συμμετοχή σε ακόμη ένα φάιναλ 4. «Είναι πάντα το ίδιο. Το βασικό είναι να καταλάβεις πολλά πράγματα πριν. Το σημαντικό είναι οι φίλαθλοι να ξεκινούν και να νιώθουν περήφανοι για μας. Αυτό είναι το ζητούμενο», απάντησε.

Όσο για το εφετινό δυναμικό της ομάδας του; «Το φετινό ρόστερ με κάνει να είμαι πολύ ήσυχος και παράλληλα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις επιλογές που κάναμε. Αν δούμε τα άλλα ρόστερ τότε θα καταλάβουμε εύκολα πως θα ακολουθήσει μια πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική σεζόν.

Τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσουμε στο φάιναλ 4 κληθήκαμε να παίξουμε με τους νικητές, τελικά, της διοργάνωσης, τη Φενέρ πρόπερσι και τη Ρεάλ πέρσι. Πολλά μπορούμε να πούμε θεωρητικά, όμως, είναι θέμα λεπτομερειών και συγκυριών να βρεθείς στο φάιναλ 4».

Αναφορικά με το που θα πρέπει να εστιάσει, δήλωσε: «Πρέπει να ξέρεις που βρίσκεσαι σε ποια πόλη εργάζεσαι, ποιοι είναι οι φίλαθλοί σου. Πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς παίκτες έχεις και τι μπορείς να κάνεις με αυτούς. Ένας μαραθωνοδρόμος π.χ. μπορεί να κερδίσει τον μαραθώνιο αλλά ποτέ δεν θα κερδίσει στα 100 μέτρα. Ένας προπονητής μπορεί να θέλει να παίξει πολλά πράγματα. Το θέμα είναι τι μπορούν να παίξουν οι παίκτες του και πάνω σε αυτό πρέπει να προσαρμοστεί».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να διαθέτει δημιουργούς ή σκόρερ, απάντησε ότι «δεν είναι δεδομένο αν θες τελικά περισσότερους παίκτες να δημιουργούν ή περισσότερους να είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός. Εξαρτάται πάντα με το ποιον αντίπαλο έχεις απέναντι σου. Υπάρχουν ομάδες που χρειάζεσαι δημιουργούς για την έξτρα πάσα και άλλοι αντίπαλοι που με το ένας εναντίον ενός και με σκορ, μπορείς να πάρεις τη νίκη».