Παραστατίδης για Μουζάλα: Τα ατοπήματα πληρώνονται

«Στην πολιτική αυτού του είδους, τα ατοπήματα –γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί- πληρώνονται. Από κει και πέρα το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία νομίζω ότι είναι στην ίδια τη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση προφανώς και με τον κ. Καμμένο θα δώσουν κάποια λύση, είτε έτσι, είτε αλλιώς» είπε ο κ. Παραστατίδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»,

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Παραστατίδης, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα που προέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής εναπόκειται πλέον στη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού και του προέδρου των ΑΝΕΛ για να το λύσουν.

Ωστόσο, ο κ. Παραστατίδης σημείωσε ότι πέρα από το «πολιτικό ατόπημα» δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί η σημαντική –όπως τη χαρακτήρισε– συνεισφορά και οι προσπάθειες του κ. Μουζάλα στο προσφυγικό ζήτημα, υπενθυμίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός είναι αποδεκτός από τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών ομάδων στη Βουλή.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως όταν οι πρόσφυγες πειστούν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα, είναι βέβαιο ότι θα απομακρυνθούν από την Ειδομένη προς τα κέντρα φιλοξενίας, ενώ επέκρινε τους «διάφορους καλοθελητές», οι οποίοι «για λόγους σκοπιμότητας και για οικονομικά οφέλη, τους παραπληροφορούν με αποτέλεσμα να παραμένουν στη μεθόριο».