Παραδοχή Πετρόπουλου: Περικοπές στις συντάξεις και κάτω των 1.000€ από το 2019

«Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις συντάξεις. Το πλεόνασμα στην κοινωνική ασφάλιση θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και φέτος, οπότε θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να προσεγγίσουμε ορισμένες πλευρές των συνεπειών με έναν καλύτερο τρόπο» τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας το πρωί της Κυριακής (13.05.2018) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όλα θα κριθούν τον Οκτώβριο λοιπόν. Όταν θα καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2019, ο οποίος θα κατατεθεί στο τέλος Νοεμβρίου και θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο.

Μειώσεις έως και 18% στις συντάξεις – Ποιούς αφορά

Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας «900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων». Οι περικοπές, από την 1η Ιανουαρίου 2019, θα αφορούν και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, παραδέχτηκε ο κ. Πετρόπουλος.

Φρόντισε όμως να αφήσει ένα… παραθυράκι ελπίδας. Όπως είπε, τον Οκτώβριο θα εξεταστεί τόσο θα μειωθούν και κατά πόσο θα είναι δυνατό να υπάρξουν βελτιώσεις. «Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τάσος Πετρόπουλος συμπλήρωσε ότι «η μείωση έως 18% εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». Θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα.

«Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30% των καταβαλλόμενων συντάξεων. Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές» σημείωσε.