Παν. Καμμένος δηλώνει Ανησυχώ με τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις αερομαχίες με την Τουρκία στο Αιγαίο.

“Ο Ερντογάν αυξάνει τις απειλές προς την Ελλάδα, προκειμένου να διαπραγματευτεί με σκληρό πόνο”.

Η προκλητικότητα τους είναι σκόπιμη, επιθετική και δόλια. Σε βάρος των ελληνικών νησιών , κατά παράβαση των διεθνών και με συστηματικές προκλήσεις. Είναι αλήθεια ότι ο Παν. Καμμένος ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται πάντα δεύτερος, δεν προκάλεσε πρώτος την Άγκυρα, αμύνεται συνεχώς και εκφράζει τα εθνικά μας δίκαια και δικαιώματα στο Αιγαίο..Ανησυχία για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» στις αερομαχίες στο Αιγαίο, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον απόηχο της κλιμάκωσης της έντασης από την Άγκυρα.

Ο κ. Καμμένος εκτιμά μάλιστα ότι ο Τούρκος πρόεδρος αντιλαμβάνεται πως η δημιουργία Κουρδικού Κράτους είναι πλέον ισχυρή πιθανότητα και «γι’ αυτό το λόγο αυξάνει τις απειλές προς την Ελλάδα, προκειμένου να διαπραγματευτεί».

«Δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης. Όταν, όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα “ατύχημα”», διευκρινίζει ο υπουργός Άμυνας, και εξηγεί πως «όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια εμπλοκή».

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων της και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται» ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ενόχληση θράσους Άγκυρας για τις δηλώσεις Καμμένου – Τι αναφέρει η τουρκική πλευρά

Οι δηλώσεις είναι προκλητικές» ,ενώ είναι πάντα αμυντικές και υπερασπιστές της ελληνικότητας των νησιών μας.
Την έντονη δυσαρέσκεια της σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου εξέφρασε το Σάββατο η Άγκυρα. Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο Πάνος Καμμένος αποκάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν «στυγνό δικτάτορα».

«Καταδικάζουμε έντονα τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για τις νέες του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, οι οποίες στερούνται τρόπων, λογικής και υπευθυνότητας και του επιστρέφουμε τις εκφράσεις του» σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Οι δηλώσεις είναι προκλητικές ιδιαίτερα σε μία στιγμή στην οποία οι δύο χώρες προσπαθούν να συνεργαστούν σε διμερή και περιφερειακά ζητήματα». «Στόχος είναι να καταστραφούν οι προσπάθειες (συνεννόησης) των δύο χωρών» σημειώνει το τουρκικό υπουργείο.