Παγωτό γιαούρτι με παστέλι σουσαμιού

Ο πιο ελληνικός συνδυασμός, που έχετε δοκιμάσει

Υλικά

  • 30ml κρέμα γάλακτος
  • 1½ κουτ. σούπας μέλι
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας βανίλια υγρή
  • 200ml γάλα συμπυκνωμένο (εβαπορέ)
  • 250ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
  • 70γρ. σου
  • σάμι λευκό καβουρδισμένο
  • παστέλι σουσαμιού για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το μέλι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το γιαούρτι, το συμπυκνωμένο γάλα, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.

Στη συνέχεια προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, το σουσάμι και ανακατεύετε πολύ καλά με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το φυλάτε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου, μέχρι να παγώσει. Σερβίρετε το παγωτό με σπασμένο παστέλι από πάνω.