Ούτε με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας ο Τσίπρας δε βρίσκει 200 ψήφους για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο

Την εικονική πραγματικότητα βίωσε, στο τεχνολογικό πάρκο της Σανγκάης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια στιγμή βέβαια οι Έλληνες τα τελευταία έξι χρόνια ζουν μια πραγματική (και όχι εικονική) άθλια οικονομική πραγματικότητα, λόγω των αλλεπάλληλων μνημονίων.

Ο κ. Τσίπρας έδειξε να ενθουσιάζεται ιδιαιτέρως από τα gadget που του παρουσίασαν, τόσο με τα κινητά όσο και με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Την ίδια στιγμή, πάντως που ο κ. Τσίπρας έπαιζε με τα κινέζικα gadgets, χιλιάδες Έλληνες ψάχνουν αγωνιωδώς για τα προς το ζην. Ούτε συζήτηση βέβαια για gadget τρισδιάστατη πραγματικότητα και ακριβά τηλέφωνα.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης πάντως Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε εντυπωσιασμένος από τις εξελίξεις στην τεχνολογία. «Μόνο καφέ δεν ψήνει αυτό», σχολίασε βλέποντας ένα υπερσύγχρονο κινητό τηλέφωνο.

Εκεί που τα έχασε πραγματικά ήταν όταν φόρεσε τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Προφανώς ήταν η πρώτη του φορά, καθώς κοιτούσε προς κάθε κατεύθυνση, ενώ τα χέρια του πρόδιδαν το πόσο εντυπωσιασμένος ήταν.

Το βράδυ πάντως ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και θα προσγειωθεί – ανωμάλως – στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα, που ξεκινά με το όχι των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο ύπουλο σχέδιο του για αλλαγή του εκλογικού νόμου.