ΌΧΙ Μητσοτάκη, Λεβέντη σε βέτο Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής

Απόλυτα αρνητικοί στο να παράσχουν εξουσιοδότηση στον κ. Τσίπρα για να θέσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Λεβέντης.

Και χθες στη συνέντευξή του στον Star ο κ. Τσίπρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει βέτο για το προσφυγικό.

Στην πρόθεσή του αυτή όμως αντιτάσσονται η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων. Οι πρόεδροι και των δύο κομμάτων δήλωσαν ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την απομόνωση της Ελλάδος.

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης θα βάλει βέτο στο βέτο του Τσίπρα

Κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική να θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βέτο στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 7ης Μαρτίου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για καταμερισμό των προσφύγων και στις άλλες χώρες, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δώσει την εξουσιοδότηση στον Αλέξη Τσίπρα για βέτο.

Μάλιστα αρκετοί είναι οι γαλάζιοι βουλευτές που συμφωνούν με τον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς όπως ανέφεραν οι ίδιοι στην ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζητάει συναίνεση, αλλά έγκριση για βέτο, ώστε να μπορέσει να κρυφτεί πίσω από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς μετά τις λάθος επιλογές και αποφάσεις του.

Υπενθυμίζεται πάντως πως και χθες στη Συγγρού τόνιζαν πως η λύση του βέτο είναι παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση και υπενθύμιζαν πού κατέληξε η Ελλάδα με την τακτική Βαρουφάκη.

Λεβέντης: Κατ’ ελάχιστον ηλιθιότητα να θέσουμε βέτο

Απόλυτα αντίθετος στο ενδεχόμενο η χώρα μας να ασκήσει βέτο σε αποφάσεις της Ε.Ε. εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στο προσφυγικό εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, λίγες μέρες πριν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής.

Μιλώντας στο Βήμα FM, είπε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να δώσει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για άσκηση βέτο, γιατί «όσοι ασκούν βέτο έχουν χάσει το παιχνίδι».
«Αν ζητήσει (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) εξουσιοδότηση για βέτο, καλό είναι να τα μαζεύει, όσοι το θέτουν έχουν χάσει το παιχνίδι της διπλωματίας … το να θέτουμε και βέτο είναι κατ’ ελάχιστον ηλιθιότητα» σημείωσε.

Εκτίμησε μάλιστα πως αν ο Πρωθυπουργός προβεί σε αυτήν την ενέργεια, θα πέσει η κυβέρνηση, η χώρα θα απομονωθεί, θα στραφεί όλη η Ευρώπη εναντίον μας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να θέσει το ζήτημα και στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή.