Ολίγον από Ζωή θύμισε χθες ο κ. Βούτσης- Κομματική η παρουσία του

Η χθεσινή έκρηξη του Προέδρου της Βουλής εναντίον του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η έντονη συναισθηματική του φόρτιση στην απάντηση που έδωσε στον κ. Μητσοτάκη ήταν ένα αρνητικό φαινόμενο στη χθεσινή συνεδρίαση, που δείχνει έλλειψη αντικειμενικότητας από την πλευρά του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται όχι ως εκπρόσωπος κόμματος αλλά ως εκπρόσωπος όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μητσοτάκης ανέγνωσε αναφορά του κ. Βούτση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με την οποία δικαιολογούσε τον συνυπολογισμό πιθανών ψήφων της Χρυσής Αυγής στο άθροισμα υπέρ της απλής αναλογικής.

«Πίστευα πως δεν θα υιοθετούσατε την πολιτική αθλιότητα που κεντρικά στελέχη της παράταξής σας μαζί με ένα μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου» είπε ο Νίκος Βούτσης αλλά στο σημείο εκείνο των διέκοψαν φωνές βουλευτών της ΝΔ, που του ζητούσαν να κατέβει από το προεδρείο, να αλλάξει ο πρόεδρος και να μιλήσει από το βήμα όπως προβλέπει ο κανονισμός.

«Θα πάρω τον λόγο και θα μιλήσω από κάτω και θα προεδρεύσει άλλος μέχρι τέλους» είπε ο κ. Βούτσης ο οποίος στη συνέχεια κατέβηκε από το προεδρείο (πλέον προεδρεύει η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου) και πήγε στο βήμα της βουλής απ όπου φανερά συναισθηματικά φορτισμένος είπε:

«Έχουν γίνει μόνο εφέτος 800 ψηφοφορίες στη Βουλή. Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα μη συνυπολογισμού των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Αυτό που είπα σε πρόσφατη συνέντευξή μου είναι πως δεν γίνεται διαχωρισμός ψήφων. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρουμε την θέση τους. Γνωρίζετε καλά ότι σε ερώτηση αν είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι της ΧΑ, απάντησα όπως θα απαντούσε οποιοσδήποτε πρόεδρος της Βουλής. Σε καμία περίπτωση αυτά που απάντησα δεν αποτελούν πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή. Εδώ και 20 μέρες τώρα διακινήσατε την πολιτική αθλιότητα ότι προσδοκούσαμε συνεργασία με τη ΧΑ και τελικά η ΧΑ συμπαρατάσσεται με τις δυνάμεις που θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική» τόνισε εκνευρισμένος ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Κουμουτσάκος προπαγάνδιζε αυτήν την άποψη 20 μέρες. Θα έπρεπε να ντρέπεστε πολιτικά. Σας άκουσα με κατάπληξη… όσα διαδίδατε συ συνεργασία με δημοσιογραφικά παπαγαλάκια… Ο κ. Κουμουτσάκος την προπαγάνδιζε αυτή την άποψη. Υπερασπίζεστε και  μετέρχεστε πολιτικές αθλιότητες σε συνεργασία με γνωστά παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας»!

Στο τέλος της παρέμβασης του ο κ. Βούτσης τόνισε: «Το ότι ο φασισμός δεν έχει μεγαλύτερη δύναμη οφείλεται στους δικούς μας αγώνες και όχι στην δική σας ατζέντα που την φέρνετε και μέσα στη Βουλή. Και δίνουμε καθημερινά αγώνες με κόστος σε κάθε επίπεδο με τον φασισμό και τους εκπροσώπους του. Κάνατε λάθος. Μεγάλο λάθος. Πρέπει να σας γίνει μάθημα ότι με το φασισμό, η Αριστερά δεν έχει καμία σχέση, ουδέποτε συναλλάχθηκε ούτε είχε τέτοιο ορίζοντα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στο Νίκο Βούτση τονίζοντας: «Θα περίμενα μεγαλύτερη ψυχραιμία και λιγότερη συναισθηματική ένταση να κάνετε το καθήκον σας ως Πρόεδρο της Βουλής. Εάν συγκεντρώνατε 200 ψήφους και με τη Χρυσή Αυγή θα ίσχυε ο εκλογικός νόμος ή όχι; Όταν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου διέρρεαν πως έχει η κυβέρνηση 197 ψήφους τότε δεν υπολογίζατε τη Χρυσή Αυγή; Θύμησε τον Σταύρο Δήμα που είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί να εκλεγεί ΠτΔ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Σέβομαι και τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς, αλλά μαθήματα δημοκρατίας στην παράταξη του Καραμανλή δεν μπορείτε να κάνετε» και κατέληξε λέγοντας ότι ο ίδιος ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος και έως έξι ετών στην εξορία!

Στη ΝΔ αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης επισήμαιναν ότι η χθεσινή ατυχής εμφάνιση του κ. Βούτση, θύμιζε Κωνσταντοπούλου!!!