Οι υποψίες, δικαιώθηκαν. Δίκτυο υποστήριξης τζιχαντιστών λειτουργούσε στην Αθήνα. Ευτυχώς όχι με στόχους στην Ελλάδα.

Τα ίχνη της ομάδας εντοπίσθηκαν μέχρι τώρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα.
Τουλάχιστον ως σταθμός διερχομένων και ως κέντρο συναντήσεων και φιλοξενίας. Δίκτυο υποστήριξης των τζιχαντιστών τρομοκρατών με δολοφονική δράση. Πρόκειται για ομάδες εγκληματιών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις πολύνεκρες επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες δρούσε στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφα του Πρωτοδικείου Βρυξελλών στο οποίο δικάστηκαν τα μέλη του πυρήνα τρομοκρατών της πόλης Βερβιέ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής, σε κάρτες SIM και υπολογιστές που εντοπίστηκαν σε δύο κρησφύγετα της Αθήνας βρέθηκαν μεταξύ άλλων οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών και σχέδιο επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, όπως και οδηγίες για την Παρασκευή της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στις δύο πρωτεύουσες.

Σε μία από τις δέκα κάρτες sim που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι αστυνομικοί βρήκαν φωτογραφίες ενός τετραδίου με χειρόγραφες οδηγίες για την παρασκευή εκρηκτικής ύλης με κωδική ονομασία TATP και πρόκειται για το εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε στις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι. Στην ίδια κάρτα βρέθηκαν φωτογραφίες σημειώσεων που παραπέμπουν σε σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Τα μέλη του επονομαζόμενου «πυρήνα της Βερβιέ» χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως ενδιάμεσο σταθμό των ταξιδιών τους από τη Συρία στο Βέλγιο και αντίστροφα. Ίχνη ορισμένων εξ αυτών εντοπίζονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Τρίκαλα, ενώ χρησιμοποιούσαν κοινά διαβατήρια για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ

– Οι υποψίες για τέτοιες πρόσωπα και τέτοια εγκληματική δράση εκτός Ελλάδος ,αλλά με διαμονή και συναντήσεις στην Ελλάδα ήταν ενισχυμένες από την περασμένη. Ανησυχητικές αλλά χωρίς να είναι συγκεκριμένες καθόλου. Από τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο., με συγκεκριμένα δημοσιεύματα διεθνώς και στην Ελλάδα και ανάμεσά τους στην Ιστοσελιδα μας. . Ο ιερός πόλεμος των Ισλαμιστών ήταν τότε σε πλήρη εξέλιξη κατακλύζοντας όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, με παρακλάδια από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική, από τη Συρία έως την Κίνα και από την Νιγηρία έως το Μπαγκλαντές.
Η παγκόσμια τζιχάντ έχει σπείρει ανά την υφήλιο εκατοντάδες βομβιστές αυτοκτονίας αποφασισμένους για όλα αλλά και προηγμένη τεχνολογία που μπορεί να ανατινάξει με ένα κουμπί ολόκληρες πόλεις.

Οι τζιχαντιστές, πιστοί στην εξτρεμιστική τους δράση, επιθυμούν πλέον να επεκτείνουν το λεγόμενο χαλιφάτο τους πέρα από τα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας. Μάλιστα, είχαν δημοσιεύσει δύο χάρτες στους οποίους έδειχναν τους… ευσεβείς πόθους τους, αφού θέλουν να κατακτήσουν και ευρωπαϊκά κράτη, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η Ελλάδα.
Ο χάρτης του ISIS περιλαμβάνει το 25% της Ασίας, τη μισή Αφρική, όλες τις αραβικές χώρες και χώρες από την Ευρώπη όπως την Ελλάδα και την Ισπανία.

Το σχέδιο τους ήταν ήδη από το 2015 σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας καταφέρει μέσα σε διάστημα 4 μηνών να επιφέρουν καίρια και πρωτοφανούς αγριότητας χτυπήματα στην καρδιά της Ευρώπης. Ευτυχώς οι πληροφορίες και εκτιμήσεις επαληθεύτηκαν ότι η Ελλάδα-και μάλιστα πόλεις και περιοχές τηε επαρχίας- δεν ήταν και δεν υπήρξαν στόχοι για δολοφονικά ομαδικά χτυπήματα σε τουρίστες, αεροδρόμια, μεγάλα ξενοδοχεία, μεγάλα κλαμπς κλπ, όπως συνέβη στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ωστόσο, όπως απέδειξαν οι τελευταίες αποκαλύψεις η Ελλάδα αποτελεί τόπο περάσματος τζιζαντιστών, διαβίωσης αλλά και διασυνδέσεων.