Οι τρεις αλλαγές για τους κατόχους Ι.Χ αυτοκινήτων στα Τέλη Κυκλοφορίας. Από 22 έως 828 ευρώ τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2017.

Τα νέα μέτρα και οι διευκολύνσεις για όσους έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους ή σκέφτονται να το κάνουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές από το Υπουργείο Οικονομικών διαμορφώθηκαν οι τελικές επιλογές για τον ερχόμενο χρόνο για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών αυτοκινήτων είτε κυκλοφορούν είτε έχουν παραδοθεί οι πινακίδες τους στην Εφορία. Με τρείς βασικές αλλαγές θα ανακοινωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Η πρώτη έχει να κάνει με την μείωση των τελών στα υψηλού κυβισμού ηλικίας 10 ετών και άνω αυτοκινήτων σε ένα ποσοστό από 5% έως και 40% σε μια προσπάθεια αφενός να σταματήσει το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων από όσα αυτοκίνητα έχουν απομείνει σε κυκλοφορία, αφετέρου να δοθεί ένα σημαντικό κίνητρο για την ανάκτησή τους.

Ιδίως σε εκείνους που τις έχουν καταθέσει για οικονομικούς και όχι μόνον λόγους και πραγματικά χρειάζονται το μεγάλου κυβισμού ΙΧ τους (π.χ. ένα τζιποειδές για να τραβήξουν το σκάφος τους), να μπουν στη διαδικασία ανάκτησης με ένα μικρότερο έως και 40% κόστος.
Βέβαια τα τέλη που αναμένεται να ισχύσουν για το 2017 παραμένουν «τσουχτερά» παρ΄ όλες τις μειώσεις που θα ισχύσουν καθώς για τα 2λιτρα θα κυμανθούν από 492-552 ευρώ, τα 3λιτρα από 666-750 ευρώ και τα 4λιτρα και άνω από 738-828 ευρώ.