Οι ουκρανικές δυνάμεις αντέχουν στην Μπαχμούτ παρά τη “δύσκολη” κατάσταση

Το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία επικεντρώνει όλες της τις προσπάθειες στην κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, όπου η κατάσταση είναι σύμφωνα με το ίδιο “δύσκολη”, αλλά τα στρατεύματά του αντέχουν παρά την αριθμητική υπεροχή των ρωσικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιωτικής Διοίκησης Σέρχι Σερεβάτι δήλωσε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει υπό έλεγχο την κατάσταση στην Μπαχμούτ, γνωρίζει τις ρωσικές προθέσεις και σημείωσε ότι η Μόσχα έχει επιτυχίες σε τακτικό επίπεδο σε ορισμένα μέρη, αλλά καταβάλλει υψηλό τίμημα γι’αυτές.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη, ο εχθρός επικεντρώνει το μέγιστο των προσπαθειών του για την κατάληψη της Μπαχμούτ. Ωστόσο υφίσταται σοβαρές απώλειες και δεν έχει επιτυχίες σε στρατηγικό επίπεδο”, σημείωσε ο Σερεβάτι.

“Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με στόχο να μην επιτραπεί στον εχθρό να διαρρήξει την άμυνά μας, να της προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά και για τη διατήρηση του προσωπικού μας”, πρόσθεσε.

Η Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αποτελεί το επίκεντρο των εχθροπραξιών εδώ και μήνες στην Ουκρανία.

“Για τις επιτυχίες που έχει σε τακτικό επίπεδο σε ορισμένα μέρη, ο εχθρός καταβάλλει υπερβολικό τίμημα και χάνει καθημερινά σε μαχητικές δυνατότητες”, κατέληξε.

SHARE