“Οι μηχανικοί δεν είμαστε τόσο ψεύτες όσο οι δικηγόροι”

Με καυστικό τρόπο όπως συνηθίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ενόψη ψήφισης του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου. Ο κ. Λεβέντης σχολιάζοντας την θέση του υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις προκάλεσε λέγοντας “Ας αφήσει ελεύθερα τα capital controls ο πρωθυπουργός να δούμε πόσο εμπιστοσύνη έχει ο κόσμος στην κυβέρνησ用

Κάνοντας λόγο για φαινόμενο “Σακελαριάδα” ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε πως “Αν δώσουν σήμερα οι 153 ψήφο θα το κάνουν για να μην ονομαστούν προδότες. Στη συνέχεια μπορεί να έχουμε “Σακελαριάδα”. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Θα ψηφίζουν και θα αποχωρούν μετά. Είναι προσωπικότητες δεν είναι πιόνια. Το 99% δεν ξέρει τι ψηφίζει. Αν αρχίσουμε να σας ρωτάμε έναν – έναν ανάθεμα αν έχετε ιδέα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε, ότι έχει αρχίσει κόπωση στις Βρυξέλλες σχετικά με τη στάση της Ελλάδας. «Λίγο θέλουν να μας πετάξουν έξω. Εγώ ξέρω περισσότερο από εσάς. Θα φανεί αύριο», υπογράμμισε. «Είναι μονομερής η συμφωνία που φέρνετε. Έπρεπε να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν αρκετά μεγάλες διαφορές πληροφορούμαι», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης.

Στη συνέχεια επανέλαβε την πρόταση του για οικουμενική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η χώρα είναι σε εκκρεμότητα, μόνον κυβέρνηση των κομμάτων θα δώσει τη λύση να το θυμάστε. Μπορεί ο Τσίπρας να κάτσει άλλον ένα μήνα, μπορεί ο Μητσοτάκης κάτι μήνες, αλλά τελικά η λύση θα έρθει μόνο με αυτό που προτείνω εγώ τώρα».

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Λεβέντης είπε ότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης είναι πιο ειλικρινής από τον υπουργός Ασφάλισης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. “Είπε ότι υπάρχει μείωση 20%. Ο Κατρούγκαλος είπε ότι δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις. Γιατί είναι μηχανικός και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε τόσο ψεύτες όσο οι δικηγόροι”, τόνισε. Υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα που λύνεται με νέους πόρους ή με ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι «τα νομοσχέδια του Κατρούγκαλου αυτό που κάνουν είναι διαχείριση”.

Τέλος, εκφράζοντας την άποψη για την κρίση είπε χαρακτηριστικά : “Η κρίση θα λυθεί όταν επιστρέφουν οι καταθέσεις, αλλά δεν διαφαίνεται αυτό. Ας αφήσει ελεύθερα τα capital controls ο πρωθυπουργός να δούμε πόσο εμπιστοσύνη έχει ο κόσμος».