Οι κάτοικοι στο Μάτι προσπαθούν να ξαναζήσουν -Ακόμα μαζεύουν στάχτες και καμένα [εικόνες]

Η 23η Ιουλίου θα μείνει για πάντα χαραγμένη ως εφιαλτική για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής. Δεκάδες νεκροί, ολική καταστροφή στο Μάτι και ένα μαύρο τοπίο.

Αυτά άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά που βρήκε Πολιτεία, Αρχές, φορείς, αρμοδίους και κατοίκους απροετοίμαστους στην πρόληψη και αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.

Πλέον, 11 ημέρες μετά το Μάτι προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Το 70% έχει καεί ολοσχερώς. Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών, εθελοντές και φορείς προσπαθούν να βρουν τη δύναμη να καθαρίσουν την περιοχή και τα σπίτια από τα κάρβουνα και τα αποκαΐδια. Ειδικά μηχανήματα απομακρύνουν τα καμένα ξύλα και τις κατασκευές, ότι είναι άχρηστο και επικίνδυνο.

Ειδικά συνεργασία επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις ξύλινες κολόνες ηλεκτροδότησης για να επιστρέψει το ρεύμα στις κατοικίες και σε όλες τις υποδομές.

Φορείς καταγράφουν τις ζημιές, τι απαιτείται, αρμόδιοι εδώ και ημέρες καταγράφουν τις απώλειες ταυτοτήτων για να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν άμεσα νέα.

Η ζωή στο Μάτι προσπαθεί να επιστρέψει. Δεν είναι εύκολο. Δεν θα είναι εύκολο. Οι απώλειες και οι καταστροφές ήταν μεγάλες και θα μείνουν για πάντα στην ψυχή όσων έζησαν το εφιάλτη.

Καμμένα σπίτια και νεκρή φύση άφησε πίσω η πυρκαγιά στο ΜάτιΚαμμένα σπίτια και νεκρή φύση άφησε πίσω η πυρκαγιά στο ΜάτιΜπουλντόζες έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού από τα καμμένα Μπουλντόζες έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού από τα καμμένα Οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της τραγωδίαςΟι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της τραγωδίαςΠολύ σημαντικό να απομακρυνθούν τα καμμένα και από τους δημόσιους χώρους Πολύ σημαντικό να απομακρυνθούν τα καμμένα και από τους δημόσιους χώρους Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται και οι τεχνικοί για να επανέλθει στην περιοχή η ηλεκτροδότηση Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται και οι τεχνικοί για να επανέλθει στην περιοχή η ηλεκτροδότηση Εναερίτης επί το έργο  Εναερίτης επί το έργο